Camping in Centre Val de Loire

  1. Al onze campings
  2. Frankrijk
  3. Centre Val de Loire
Tussen de mooiste kastelen van de Loire, Chambord, Chenonceau of Azay- le-Rideau liggen de schatten van de regio Centre Val de Loire.

Ontdeck vakantie kamperen in Centre Val de Loire

Doordrongen van de Geschiedenis, is deze “Tuin van Frankrijk” rijk aan heuvelachtige en groene landschappen, cultuur en gastronomische tradities. Kom op campingvakantie in het centrum van de Val de Loire.

Herleef in Orléans de geschiedenis van Jeanne d'Arc, een symbolische figuur voor Frankrijk. De stad herbergt ook talrijke andere schatten. Ze is de hoofdstad van de regio en geldt als één van de oudste stadskernen van Frankrijk. Zo kan u er de contrasten vinden tussen de middeleeuwse periode en de moderne flair van vandaag. U kunt er het hart van Orléans ontdekken met de place Martroi, het oude benedictijnenklooster dat nu de prefectuur is, of het bisschoppelijk paleis waar Napoleon ooit verbleef.

Er zijn nog andere belangrijke steden te bezoeken, zoals Chartres en het lichtfeest. Chartres is bekend voor haar kathedraal en heeft een middeleeuwse charme met haar betegelde steegjes en oude huizen. Tours, kunst- en cultuurstad, zal u blijven verrassen tijdens deze campingvakantie in Centre Val de Loire. Het hele jaar door worden er festivals georganiseerd zodat de stad leeft op het ritme van de muziek.

Hou ook nog even halt in Blois, stad vol kunst en geschiedenis, koninklijke stad met een prachtig kasteel. De stad Bourges ten slotte, zal u betoveren met haar levendige voetgangerszone, haar vermaarde festival en haar houten huizen. Installeert u zich in Bourges op een terras in de middeleeuwse binnenstad om er te proeven van een Sanciaux, ‘une crêpe berrichonne'.

Camping Centre Val de Loire

Voor actieve of rustige vakanties, met familie of onder vrienden, kom u batterijen opladen in de regio Centre Val de Loire.

1 camping gevonden

campings Loir-et-Cher

Om te ontdekken
×