Camping in Picardië

Kiest u voor een campingvakantie in Picardië, dan wacht u een sterk onderschatte streek met een uniek architecturaal erfgoed waar u allerhartelijkst wordt onthaald.

Ontdeck vakantie camping in Picardië

Kies voor een campingvakantie in Picardië en neem de tijd om het prestigieuze historische en culturele erfgoed van deze streek te leren kennen.

Picardië is letterlijk bezaaid met kastelen, kerken en abdijen. Liefhebbers van geschiedenis en architectuur worden hier dus op hun wenken bediend. Mis in geen geval het kasteel van Chantilly (één van de beroemdste van heel Frankrijk) of dat van Ermenonville, dat bekendstaat om zijn schitterende tuin.

Ook tal van kathedralen in Picardië verdienen absoluut uw aandacht: die van Amiens uiteraard (de grootste van heel Frankrijk), maar ook de kathedraal St-Pierre in Beauvais of die van Laon.

Camping Picardië

Afgezien van zijn cultuurschatten bezit Picardië ook een buitengewoon natuurerfgoed.

Een verbluffende plek die u écht gezien moet hebben, is de Sommebaai die zich over een oppervlakte van 70 km² uitstrekt. De eindeloze stranden – sommige met fijn zand, andere met keien – nodigen uit tot lange wandelingen. Talloze paden leiden ruiters en wandelaars door de prachtige ongerepte natuur. Het vogelreservaat van Marquenterre in het hart van de ‘Réserve Naturelle de la Baie de Somme’ is echt een omweg waard. U kunt er de vele trekvogels zien die op hun weg naar Noord-Afrika halt houden in de Sommebaai. Maar de Sommebaai heeft nog een andere verrassing voor u in petto: zeehonden! Sinds enkele jaren hebben deze dieren hier hun intrek genomen en op uw wandeltochten door de baai kunt u ze met eigen ogen zien.

Ook op gastronomisch vlak scoort Picardië erg goed. De keuken is er zoals de mensen: eerlijk en genereus. Het water komt u in de mond bij het zien van een ‘ficelle picarde’ (een hartige pannenkoek gevuld met ham, champignons en room, lichtjes gegratineerd in de oven). Proef zeker ook het ‘pré salé’ lam, de beroemde Maroilles-kaas of de niet minder beroemde chantillyroom, die hier vandaan komt!

2 campings gevonden

campings Somme

Om te ontdekken
×