Camping Saint-Valery-sur-Somme

Als er één plek is die u tijdens uw campingvakantie gezien moet hebben, dan is het Saint-Valery-sur-Somme. Dit charmante middeleeuwse stadje heeft heel wat te bieden: natuur, geschiedenis, verborgen schatten … Ontdek het allemaal zelf!

Al gehoord van Saint-Valery-sur-Somme? De naam zegt u misschien niets maar toch is de kans groot dat u hier de mooiste campingvakantie ooit beleeft. Deze beroemde badplaats in de Sommebaai is ook een charmante middeleeuwse stad met een rijk erfgoed. Gelegen op een hoge landpunt biedt ze een adembenemend uitzicht over de baai. Waar wacht u nog op om deze schitterende landschappen te ontdekken?

 

Wist u dit? Grote namen uit de Franse geschiedenis waren hier ooit te gast: Willem de Veroveraar en Jeanne d’Arc, om er een paar te noemen.

 

Wat staat er op het programma? U vraagt zich nog altijd af waarom u naar Saint-Valery-sur-Somme zou komen? Is er wel iets te zien? Hoe zit het met het activiteitenaanbod? Zult u uw kroost bezig kunnen houden? Geen paniek: Yelloh! Village heeft op al uw vragen het juiste antwoord. Ontdek allereerst de rijke geschiedenis van de stad. Flaneer door het middeleeuwse centrum en bewonder de overblijfselen van de stadswallen, de beroemde Guillaume-torens en de kerk van Saint-Martin. Wie zich in het verleden van Saint-Valery-sur-Somme verdiept, raakt helemaal in de ban van deze stad. Daal ook een keer af naar de havenbuurt ‘Le Courtgain’ en kuier over de kaden langsheen de baai. Het is er heerlijk rondstruinen tussen de kleurrijke vissershuisjes. Natuurliefhebbers moeten beslist een kijkje nemen in het ‘Herbarium des Remparts’, een stadstuin waar middeleeuwse, medicinale planten worden gekweekt. Zin in een activiteit voor de hele familie? Neem het stoomtreintje of trek naar het strand: zeilwagenrijden, kajakken, windsurfen … het kan allemaal! In Saint-Valery-sur-Somme is dus echt heel wat te zien en te beleven. Wanneer mogen we u verwachten?

×