Camping Le Crotoy

Kies voor een vakantie aan de Picardische kust en laat u overrompelen door de schoonheid van het landschap en de ongerepte natuur. Op de camping in Le Crotoy, tussen de Sommebaai en de baai van Authie, worden liefhebbers van natuurschoon en weidse landschappen op hun wenken bediend.Laat u verrassen door de schoonheid van de ongerepte natuur tijdens een campingvakantie in Le Crotoy, een geanimeerde badplaats bij de monding van de Sommebaai. Met zijn eindeloze fijnzandstrand en kleine vissershaven weet Le Crotoy u meteen te bekoren.

Campingvakantie Le Crotoy

Tijdens uw verblijf op de camping in Le Crotoy moet u absoluut het natuurreservaat van de Sommebaai bezoeken. Dit bijna 7200 ha grote natuurpark kreeg sinds 2011 het label ‘Grand Site de France’ en wordt beschouwd als een toplocatie voor ornitologen. Natuurliefhebbers komen er dus volop aan hun trekken en kunnen er zelfs een kolonie zeehonden bewonderen die er sinds lang haar intrek heeft genomen. Daarnaast zijn ook de Henson-paarden een heuse bezienswaardigheid. Dit is een ras van echte buitenrijpaarden uit de Sommebaai met een typische kleur (‘izabel’). Uiteraard zijn wandelaars hier aan het juiste adres. Zij zullen in de Sommebaai ongetwijfeld genieten van de prachtige fauna en flora!

Camping Le Crotoy

In het verleden bezochten heel wat beroemdheden Le Crotoy. Zo huurde Jules Verne er tussen 1865 en 1869 regelmatig een villa, bracht Colette er vijf zomers door en was ook de beroemde parfumeur Guerlain er regelmatig te gast. Zelfs Jeanne d’Arc was hier ooit: zij werd in 1431 gevangen gezet in Le Crotoy.

Vele schilders lieten zich inspireren door de schoonheid van de landschappen in Le Crotoy en de Sommebaai: Georges Seurat, Alfred Sisley, Alfred Manessier en Toulouse Lautrec.

Laat u net als deze artiesten inspireren door de schoonheid van de landschappen in Le Crotoy en kies voor een campingvakantie in het teken van de rust en de gezonde zeelucht.

×