Camping Sommebaai

Leef op het ritme van de getijden tijdens uw campingvakantie in de Sommebaai. Ontdek de verbluffende vergezichten tussen land en zee. Zandduinen, pijnboombossen, fijnzand- of keienstranden, hoge krijtrotsen: dat zijn de troeven van de Sommebaai.

Campingvakantie Sommebaai
Houdt u van de natuur? Hebt u zin in een flinke portie frisse zeelucht? De Sommebaai met zijn uitzonderlijke landschappen overtreft uw stoutste verwachtingen. De baai strekt zich uit over een oppervlakte van 70 km² en ademt een magische sfeer uit. Tussen de witte krijtrotsen van Ault, de eindeloze stranden met fijn zand of keien, de zeehondenkolonie die er sedert verscheidene jaren haar intrek heeft genomen, de trekvogels die halt houden langsheen de Picardische kust … u begrijpt meteen waarom de Sommebaai tot het selecte clubje van de 30 mooiste baaien ter wereld behoort en sinds 2011 de titel van ‘Grand Site de France’ mag voeren.
Maar dat is nog niet alles. U ontdekt op uw wandelingen vast ook de Henson-paarden, robuuste buitenrijpaarden met een kenmerkende izabel-vacht, en de kuddes ‘pré salé’ schapen die in de zilte, jodiumhoudende weiden van de Sommebaai grazen.
Een campingvakantie in de Sommebaai is zonder twijfel de ideale bestemming voor alle natuurliefhebbers.
Wandelfanaten komen hier overigens ook volop aan hun trekken. Wie de verbluffende landschappen van de Sommebaai in al hun glorie wil bewonderen, trekt het best zijn wandelschoenen aan. Het ontbreekt in deze buitengewone streek niet aan wandelroutes en u kunt zelf kiezen of u met een gids dan wel in uw eentje op pad gaat.

 

Camping Sommebaai
De Sommebaai staat al langer dan vandaag als een buitengewone plek bekend. De ongerepte schoonheid en wisselende kleurenpracht van de baai wisten al talloze schrijvers en schilders te bekoren: Delacroix, Degas, Corot, Colette, Jules Verne, Victor Hugo, …
Maak van uw campingverblijf in de Sommebaai ook gebruik om de Picardische gastronomische specialiteiten te proeven: ‘pré salé’ lam, bouchot-mosselen, zeekraal, ‘gâteau battu’, …

2 campings gevonden

campings Somme

×