Camping Abbeville

We zijn er zeker van dat het charmante Abbeville meteen uw hart weet te veroveren. Deze stad met haar rijke geschiedenis en 1001 schatten verwacht u met de hele familie. Wilt u er meer over weten, lees dan vooral verder!

Al gehoord van Abbeville? Aha, we hebben uw nieuwsgierigheid gewekt! Perfect! We geven u meteen enkele goede redenen voor een bezoek aan deze karaktervolle stad. Abbeville is de hoofdstad van maritiem Picardië en ligt in de buurt van de Sommebaai en de Kanaalkust. De vele historische monumenten lokken steevast heel wat bezoekers, terwijl de talloze parken in de stad ook natuurliefhebbers weten te bekoren.

Camping Abbeville

Wat staat er op het programma? Heel wat! De stad kan allereerst prat gaan op tal van beroemde bezienswaardigheden om met de hele familie te bezoeken. Mis in geen geval de Collégiale Saint-Vulfran, een kapittelkerk in een flamboyant gotische stijl, en de Heilig-Grafkerk met prachtige hedendaagse glasramen. Wedden dat u meteen weg bent van de uitzonderlijke architectuur? Zet uw ontdekkingstocht verder met een bezoek aan het kasteel van Bagatelle en zijn heerlijke Franse en Engelse tuinen waar een zalige rust heerst. Maar u hebt lang nog niet alles gezien! Wat dacht u van het kunstmuseum ‘Boucher de Perthes’, het belfort, de kerk van Saint-Gilles … Jawel, Abbeville is een heus openluchtmuseum! Toe aan een pauze in het groen? Neem een kijkje in een van de 4 parken: de meren, sequoia’s, bruggen en tuinen weten u vast te charmeren. Ter plaatse kunt u alle bezienswaardigheden overigens te voet of op de fiets bezoeken. Houdt u van sensationele ervaringen? Reserveer een tocht in een ULM of een sportvliegtuigje en bekijk Abbeville vanuit een heel ander perspectief. Of hebt u zelf nog originelere ideeën?

×