Camping Hauts-de-France

Op zoek naar zee, historie, natuur en cultuur? Dan is de regio Hauts-de-France echt iets voor u! Aarzel niet langer en zet koers naar Noord-Frankrijk!

Al gehoord van Hauts-de-France?

De regio’s Picardië en Nord-Pas-de-Calais werden samengevoegd tot Hauts-de-France, een authentieke en gastvrije regio met een rijke cultuur, eeuwenoude tradities, een grote diversiteit aan landschappen en activiteiten voor klein en groot. De uitgestrekte fijnzandstranden, de heerlijke en rijke keuken, de feestelijke sfeer en de gezelligheid garanderen u een campingvakantie uit de duizend in de regio Hauts-de-France. Aarzel niet langer en kies voor een uitzonderlijke vakantie in de regio Hauts-de-France waar alles om gezelligheid, gastronomie en erfgoed draait. Eeuw na eeuw gaf de geschiedenis geduldig vorm aan deze karaktervolle regio waar u zonder enige twijfel meteen dol op bent. Prestigieuze steden, gereputeerde badplaatsen, activiteiten voor de hele familie … U merkt het zelf: de regio Hauts-de-France heeft heel wat verrassingen voor u in petto. Zee, erfgoed, natuur, cultuur … U vindt het allemaal in de regio Hauts-de-France! Zet dus meteen koers naar Noord-Frankrijk en ontdek het zelf.

 

Wat mag u verwachten in Hauts-de-France?

Een bezoek aan Rijsel, een wandeling door de baai van de Somme of een ontdekkingstocht langs de kathedralen van Picardië? U hebt keuze zat! Deze regio leent zich tot een heuse reis terug in de tijd en naar diverse belangrijke perioden uit de Europese geschiedenis: elke beschaving liet hier haar sporen na.

Tijdens uw campingverblijf in de regio Hauts-de-France maakt u bovendien kennis met de lokale gastronomie. Deze traditionele, smakelijke en genereuze keuken weet u vast te bekoren!

 

Wat valt er te beleven tijdens uw campingvakantie in Hauts-de-France?

U kunt kiezen uit een ruim activiteitenaanbod. Geschiedenisfanaten die graag op ontdekking uitgaan, kunnen hier hun hart ophalen. De regio Hauts-de-France beschikt over een rijk erfgoed. Verscheidene steden met het label ‘Ville d’Art et d’Histoire’ wachten hier op u: Rijsel en zijn historisch centrum, Boulogne-sur-Mer en zijn bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, Cambrai en zijn dertigtal monumenten die als historisch monument erkend of beschermd zijn … Ook de schitterende gotische kathedralen van Amiens en Beauvais, meesterwerken van de middeleeuwse architectuur, zijn een omweg waard. Wedden dat u sprakeloos bent?

Houdt u van de natuur? Deze regio aan de Noordzee en de Kanaalkust beschikt over een weergaloze kustlijn met immense zandstranden. Ideaal voor lange wandelingen aan zee! U kunt ook prachtige tochten maken op de ‘Grand Site des Deux-Caps’, een natuurgebied tussen Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez vanaf welke plek u bij helder weer de Engelse kust kunt zien. Geniaal, niet?

En de gastronomie? Om duimen en vingers bij af te likken! In een café kunt u de gerechten van de authentieke en rijke Noord-Franse keuken proeven. Probeer zeker de ‘tarte au maroilles’ (kaastaart), een ‘welsh’ (brood met bier, ham en ei) of een Vlaamse karbonade en bestel er een lekker Noord-Frans biertje bij. En óf dat smaakt!

 

Verblijft u in het Somme-departement in de regio Hauts-de-France?

Een campingverblijf in de Sommebaai is de ultieme natuurvakantie. De baai strekt zich uit over een oppervlakte van 70 km² en ademt een magische sfeer uit. De witte krijtrotsen van Ault, de eindeloze stranden met fijn zand of keien, de zeehondenkolonie die er al vele jaren haar intrek heeft genomen, de trekvogels die halt houden op de Picardische kust … u begrijpt meteen waarom de Sommebaai tot het selecte clubje van de 30 mooiste baaien ter wereld behoort en sinds 2011 de titel van ‘Grand Site de France’ mag voeren. Uw campingvakantie wordt onvergetelijk!

Campingdorpen Picardië

Glimlach, wees blij! Wij zoeken het beste voor uw vakantie

Open van 07/04/2023 tot 05/11/2023
Ontdek de camping

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×