Camping Rhône

In het departement Rhône, de streek van de Beaujolais en de heuvels van de Lyonnais, zult u met de gevarieerde landschappen, opwekkende natuur en beroemde wijngaarden een unieke vakantie beleven.

Campingvakantie in de Rhône

Dit beroemde departement dankt zijn naam aan de brede en majestueuze rivier de Rhône en wordt gekenmerkt door voortdurend wisselende landschappen, het ene nog mooier dan het andere.

Kom heerlijk wandelen in de Beaujolaisstreek waar lieflijke heuvels, hooggelegen okerkleurige dorpen en eindeloze wijngaarden het wandeldecor vormen, of beklim tussen de graslanden en boom- en wijngaarden de heuvels van de Lyonnais.

Uw campingvakantie in de Rhône is ook dé gelegenheid om de verrukkelijke producten van de streek te proeven: grands cru’s van de Côtes du Rhône, heerlijk fruit of vleeswaren uit Lyon… Uw kinderen kunnen hier kennismaken met de voorstellingen van Guignol: dit voor Lyon en omstreken kenmerkende poppentheater bezorgt jong en oud al 200 jaar veel plezier!

 

Camping Rhône

Kiezen voor een campingvakantie in de Rhône betekent ook kiezen voor een verblijf te midden van unieke steden en natuurgebieden. Bezoek de 2000 jaar oude stad Lyon, hoofdstad van de Galliërs en Europese metropool. Profiteer van uw uitstapje naar Lyon en waag u aan de lokale gastronomie in een ‘bouchon lyonnais’, een authentiek restaurantje waar streekgerechten worden geserveerd. U zult beslist genieten van een wandeling in de middeleeuwse straatjes van Le Vieux Lyon of van een beklimming van de heuvel van Fourvière met bovenop de schitterende basiliek.

Vakantiegangers met een voorkeur voor groen en weidse natuur kunnen hun hart ophalen in het Regionaal Natuurpark van Pilat: hier kunt u mountainbiken, wandelen en zelfs watersportactiviteiten beoefenen!

Liefhebbers van geschiedenis, erfgoed en oude gebouwen komen ook aan hun trekken: zij kunnen een bezoek brengen aan de stadjes Beaulieu of Villefranche met haar verborgen doorgangen, de ‘traboules’, of de vele Gallo-Romeinse overblijfselen van de streek bewonderen. 

 

91 campings gevonden

De Yelloh ! Village campings dichtbij

campings Ardèche

campings Drôme

campings Isère

We bevelen u ook aan

campings Jura

Om te ontdekken
×