Camping Lyon

Ontdek de prachtige stad Lyon tijdens uw volgende campingvakantie! Jong en oud zullen gecharmeerd zijn van deze aantrekkelijke stad. Het in het zuidoosten van Frankrijk gelegen Lyon bevindt zich op het kruispunt van belangrijke Franse én internationale doorgangswegen. Ontdek tijdens uw volgende campingvakantie in Lyon alle facetten van deze historie- en cultuurrijke stad.

Vakantie op een camping Lyon

… Een stad vol historie en cultuur: Als u van geschiedenis en architectuur houdt, is Lyon de ideale bestemming voor uw volgende campingvakantie! De stad heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld met behoud van een rijk architecturaal erfgoed. Ontdek het fraaie stadhuis, de fontein van Bartholdi, het Théâtre des Célestins, de beroemde heuvel Fourvière… Slenter rond in het oude Lyon en verken de bijzondere ‘traboules’ (inpandige doorgangen door huizenblokken). In Lyon kunt u allerlei historische monumenten ontdekken die vermeld staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

… Een stad vol natuur: Lyon ligt aan de samenloop van de Rhône en de Saône en heeft van de oevers een prachtig landschappelijk natuurgebied weten te maken. Ga er wandelen met de familie en maak een heerlijk verkoelend en zonnig tochtje op een rondvaartboot. Verken de talrijke parken en dan met name het Parc de la Tête d’Or met zijn eeuwenoude bomen, dierentuin en botanische tuin, de rozentuin en het fraaie meer.
… Gastronomische stad: Lyon zal met haar authentieke restaurantjes (de beroemde “bouchons Lyonnais”), de talrijke brasserieën en overvloedige keuken de smaakpapillen van jong en oud in vervoering brengen. Maak kennis met deze unieke keuken met grote namen uit de Franse gastronomie als Paul Bocuse.
… Bruisende stad: wijnbars, bars op rondvaartboten, pubs, piano bars… de mogelijkheden om uw avonden luister bij te zetten zijn oneindig.

U hoeft alleen nog maar te bepalen welke facet of facetten u van Lyon wilt ontdekken!

Camping Lyon

Zoekt u voor uw campingvakantie in Lyon leuke sportieve activiteiten of bezigheden in de openlucht? U hoeft niet verder te zoeken, op slechts een paar minuten van het centrum van Lyon kunt u alle activiteiten beoefenen die u maar wilt. Boomklimmen, golfen, vrijetijdspark, klimmen, watersporten (zeilen, catamaran, kanovaren…) … of wellnessactiviteiten om heerlijk te ontspannen, er is voor ieder wat wils!

×