Camping Besançon

Besançon, de hoofdstad van de regio Franche-Comté, zal u haar charmes tonen. Ontdek dit mooie stadje in het oosten van Frankrijk!

Besançon is een prachtig stadje, gelegen in een meander van de rivier de Doubs en omringd door zeven heuvels. Hier vloeien de verschillende historische tijdperken perfect in elkaar over en ontvouwen zich voor het oog van de wandelaar. U maakt een reis door de tijd door een wandeling te maken door de voetgangersstraten vanaf de statige gallo-romeinse ‘zwarte poort’ tot aan de voorname herenhuizen uit de renaissance, langs de geboortehuizen van Victor Hugo en de gebroeders Lumière ! Als u wilt, kunt u zelfs uw bezoek aan de stad eindigen aan de oevers van de Doubs, in de schaduw van de muren van de Citadel….

Campingvakantie in Besançon

Uw campingvakantie in Besançon biedt u ook de gelegenheid om het cultureel erfgoed van de stad te ontdekken: in het museum van de tijd, dat gevestigd is in een prachtig gebouw in het centrum, zult u kennis kunnen maken met de geschiedenis van deze klokkenstad. De citadel, een oude vesting uit de XVIIe eeuw die boven de stad uitsteekt, is zeker ook een omweg waard! U kunt er komen via een oud pittoresk pad dat langs de stadswallen loopt. Deze vesting staat op de lijst van de UNESCO en herbergt een dierentuin en een verzetsmuseum.

Uw verblijf op de camping in Besançon biedt u de gelegenheid om te genieten van het natuurschoon in de regio Franche-Comté: op slechts enkele minuten van de stad vindt u de bossen, de houtgewassen en de heuvels waar u uitstekend met het gezin de dag kunt doorbrengen. De natuur bevindt zich in het hart van deze stad! U kunt zelfs de véloroute nemen, een speciaal aangelegd fietspad, voor een idyllische fietstocht langs de lieflijke oevers van de Doubs. En misschien wilt u wel een stukje verder fietsen, naar Zwitserland, dat maar 60 kilometer verder ligt? 

×