Camping Château-Châlon

Welkom in een van de mooiste dorpen van Frankrijk! Château-Châlon, met zijn prachtige uitzicht en beroemde wijn, zal u zeker boeien! Château-Châlon, als een parel gelegen in het massief van Revermont, biedt u vanaf de top van de klif een fantastisch panorama over de landschappen van de regio Bourgogne-Franche-Comté, de laagvlakte van Bresse en de vallei van Seille.

Campingvakantie Château-Châlon

Maak van uw bezoek aan Château-Châlon gebruik om de prachtige dalen met steile wanden te ontdekken, de zogenaamde reculées: die van Baume-les-Messieurs is absoluut het bezichtigen waard!

U kunt ook wandelen door de straatjes van dit karaktervolle oude dorp en de oude kaasmakerij of de kerk Saint-Pierre bezoeken, alvorens een kijkje te nemen in het cultureel centrum Ecole d’Autrefois, waar u een reis door de tijd maakt, naar het tijdperk van onze voorouders.

 

Camping Château-Châlon

Château-Châlon is ook bekend om zijn ‘gele wijn’, die de reputatie heeft een van de lekkerste ter wereld te zijn. Deze heerlijke, karaktervolle wijn wordt sinds de Middeleeuwen gemaakt volgens een specifiek procedé. Kom dit bijzondere brouwsel ontdekken en proeven… Het is de smaak van de Jura-streek die u hier in geconcentreerde vorm terugvindt. U kunt lekkere souvenirs mee naar huis nemen in uw bagage! Maak van de gelegenheid gebruik om ook de andere wijnen uit de streek te proeven: Côtes du Jura, Crémant, Macvin… Er is voor iedereen wel wat! Er is zelfs een interactief museum, gewijd aan deze smaken en streekproducten…

×