De grot van Baume-les-Messieurs

Hoewel Baume-les-Messieurs op de lijst staat van Les Plus Beaux Villages van Frankrijk (de mooiste dorpen van Frankrijk), weten minder mensen dat dit dorp ook een grot van uitzonderlijke natuurlijke rijkdom herbergt.

Meer informatie over de grot van Baume-les-Messieurs

 

Baume-les-Messieurs behoort tot Les Plus Beaux Villages van Frankrijk en heeft inderdaad veel moois te bieden. In het dorp kunt u niet alleen wandelen tussen de steegjes, over de pleinen en langs de abdij, maar het dorp heeft ook een grot. De grot heeft bovendien een boeiende natuurlijke rijkdom. Daarom is deze site ook aangewezen als beschermd Natura 2000 gebied.

 

Als u deze meer dan 100 meter ondergrondse schatkamer bezoekt, ontdekt u ruime gangen, rivieren, meren en muren die lang geleden zijn uitgesleten door het water uit de naburige vallei. Het geheel is perfect in orde gemaakt door het werk van de moderne mens. Dankzij geluids- en lichtinstallaties kunt u volop genieten van dit natuurspektakel.

 

Het bezoek eindigt met een natuurlijk meesterwerk: de oorsprong van de Dard, de rivier die door het dorp stroomt en uitmondt in de waterval cascade des Tufs. Een fascinerende plek die een bezoek meer dan waard is.

 

De grot van Baume-les-Messieurs is van april tot september de hele dag geopend. Er worden verschillende tijdsloten aangeboden om het bezoek vlot te laten verlopen. Tijdens een tijdslot krijgt u een rondleiding met gids.

 

Een uitstekend idee voor een bezoek dat u kunt combineren met de andere bezienswaardigheden in het dorp, waaronder de abdij. Genoeg om een mooie dag te vullen tijdens uw kampeervakantie!

 

Goed om te weten: er kunnen maximaal 60 personen tegelijk in de grot. Reken op ongeveer een uur voor het bezoek.

 

 

Lieu-dit les Grottes, 39210 Baume-les-Messieurs

http://www.baumelesmessieurs.fr/les-grottes-de-baume/ 

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×