Camping Doubs

Prachtig groene landschappen, diepe valleien, zacht glooiende heuvels en een idyllische sfeer… Geen twijfel mogelijk: u bevindt zich in het departement Doubs!

Campingvakantie in de Doubs

Welkom in de Doubs! Op steenworp afstand van Zwitserland, het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges en het Juragebergte zult u in de Doubs een 100% natuurvakantie beleven!

De natuur is hier vriendelijk en ontzettend groen: dat zal u tijdens een wandeling langs de oevers van de rivier de Doubs of in de vallei van de Loue met een bron, hoge watervallen en diepe kloven niet ontgaan!

Wandelen, kajakken, mountainbiken, vissen en zelfs skiën in de winter: tijdens deze vakantie draait alles om sport en buitenactiviteiten! U kunt hier ook de aan de Loue gelegen schitterende dorpen Ornans, Lods en Cléron verkennen, waar nog een weldadige rust heerst… Kunstliefhebbers kunnen van hun bezoek profiteren om in Ornans een kijkje te nemen in het museum van de schilder Courbet.

 

Camping Doubs

Verlaat de Doubs niet zonder de lokale gastronomie te hebben geproefd!  Kazen uit Mont d’Or of Comté, worstjes uit Morteau, vleeswaren… Deze verrukkelijke producten van de streek zijn direct te verkrijgen bij lokale producenten!

De hoofdstad van de Doubs, Besançon, is een sfeervol en vredig stadje. In het oude stadscentrum zijn nog sporen uit de Gallo-Romeinse periode en de Middeleeuwen zichtbaar. Wandel langs de oevers van de Doubs, in het park van La Gare d’eau of het Park Micaud, alvorens de Citadel te beklimmen die hoog op de heuvel boven de stad uittorent. Ook de dierentuin en de verschillende musea zijn het bekijken meer dan waard!

U kunt ook een kleine omweg maken en de koninklijke zoutziederij van Arc-et-Senans bezoeken: dit enorme, halfcirkelvormige bouwwerk uit de 18e eeuw staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er worden regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd. 

 

91 campings gevonden

De Yelloh ! Village campings dichtbij

campings Jura

Om te ontdekken
×