Camping Balazuc

Breng een bezoek aan dit mooie en karakteristieke dorpje in de Ardèche, dat hoog boven de rivier ligt, en keer terug naar de middeleeuwen!

Bezoek het dorpje Balazuc en maak een sprong in de geschiedenis, naar de tijd van middeleeuwse vestingmuren, kleine steegjes en burchten.

In Balazuc zijn de sporen uit deze periode van de geschiedenis van de Ardèche goed bewaard gebleven. Laat u betoveren door de schoonheid van dit dorp, dat behoort tot de mooiste van Frankrijk en hoog boven de rivier uittorent! U zult ervan genieten om door de wirwar van kleine hellende steegjes te dwalen of onder de gewelfde passages van prachtige blauwachtige stenen te slenteren. U kunt zelfs tot bovenaan de Provençaalse klokkentoren van het mooie Romaanse kerkje gaan. Vanaf die plek heeft u een schitterend uitzicht over de oude stad en de rivier!

Campingvakantie Balazuc

Als u naar Balazuc gaat, kunt u ook een museum bezoeken dat geheel gewijd is aan miljoenen jaren oude fossielen uit de Ardèche, afdrukken van dinosauriërs en sporen van de eerste mensen … De allerkleinsten zijn dol op dit museum. Medewerkers van het museum organiseren er activiteiten en workshops waarbij fossielen worden opgegraven en afgietsels worden gemaakt van sporen.  

En waarom zou u tijdens uw verblijf in Balazuc niet een bezoek brengen aan het Maison des Artisans? Het is de ideale plek om souvenirs te kopen: aardewerk, handgemaakte sieraden of streekproducten...

Wilt u dit gerestaureerde gehucht op een andere manier bezoeken? Alle geheimen van oude stenen leren kennen? Regelmatig worden er rondleidingen door het dorp georganiseerd. Dit is een heel goede manier om Balazuc te ontdekken!

In de zomermaanden komt Balazuc helemaal tot leven! Regelmatig worden er feesten en activiteiten georganiseerd en de terrasjes en bars zijn dan gezellig vol! 

×