Camping Vogüé

Ontdek tijdens uw campingvakantie Vogüé, een dorpje in de Ardèche dat met zijn Zuid-Franse charme en middeleeuwse erfgoed al menig bezoekershart een tel deed overslaan. Wedden dat u meteen verkocht bent?
Ooit al gehoord van Vogüé? Het label ‘Village de Caractère’ lijkt wel speciaal bedacht voor dit charmante oord in de Ardèche, dat bovendien op de lijst van mooiste dorpen van Frankrijk staat. Het leunt tegen een hoge kalkrots aan en weet u meteen te verleiden met de pittoreske schoonheid van zijn middeleeuwse vesting. Wandel met uw familie door de talloze steegjes zoals de Rue des Puces (de Vlooienstraat), één van de smalste straatjes van heel Frankrijk, en bewonder de prachtige huizen met middeleeuwse bogen en warme kleuren.

Campingvakantie Vogüé

Wedden dat u er meteen weg van bent? Bent u toe aan een verfrissende pauze, dan moet u onder de grote brug van Vogüé zijn voor een verkwikkende zwempartij in de Ardèche. Of maakt u liever een kanotochtje? Aan u de keuze! Neem beslist ook even poolshoogte vanaf het viaduct en geniet van het buitengewone panorama dat het dorp op de oever biedt.

Verken de kasseistraatjes van Vogüé die u naar het magnifieke kasteel van de markiezen leiden. Boven op de kalkrotsen torent deze middeleeuwse vesting boven het kleine dorpje uit. Het kasteel is nog steeds eigendom van een belangrijke familie uit de Ardèche. Een bezoek aan het historische gebouw, dat groot en klein steevast weet te bekoren, voert u als het ware terug naar de feodale tijd: de 17de-eeuwse façade, de kelders, de staatsiezaal, de kerker, de kapel, de binnenkoer... Achter de dikke muren gaan heel wat geheimen schuil! Vond u het uitzicht vanaf het viaduct schitterend? Vanuit de lommerrijke daktuin van het kasteel of vanaf de romaanse kapel die over het kasteel uitkijkt, krijgt u een niet minder subliem landschap te zien. De ronde dakpannen van de huizen in het dorp, de steile rotswanden, de lieflijke rivier... onvergetelijk gewoon!

×