Camping Ruoms

Ruoms, op de samenvloeiing van drie rivieren (de Ardèche, de Beaume en de Chassezac), is een middeleeuws dorp in de Bas-Vivarais in de Ardèche.
Wat ook niet mag ontbreken tijdens uw volgende campingvakantie in Ruoms zijn de talrijke sport- en ontspanningsmogelijkheden op uw Yelloh! Village camping.

Vakantie op een camping Ruoms 

Met zijn vestingmuren, zeven ronde torens en een kerk, lijkt dit dorpje zo uit een geschiedenisboek te komen.

Of u op zoek bent naar rustige ontspanning of naar avontuur in de openlucht, hier vindt u alles wat u nodig hebt voor wandelingen met het hele gezin, sportieve trektochten te voet, te paard of met de fiets, watersport, kanovaren, bergbeklimmen, speleologie, canyoning, ... Hier vindt u al het goede van een uitzonderlijke natuur. Dicht bij het parc naturel régional des Monts d'Ardèche ontdekt u een rijk erfgoed en unieke landschappen.

Ruoms is ook gekend om zijn kalksteenrotsen, waarvan de stenen al ettelijke keren werden gebruikt bij de bouw van bekende monumenten, zoals de sokkel van het Vrijheidsbeeld van New York.

Het stadje staat ook bekend om zijn wijnen en bezit de grootste wijncoöperatieve van de Ardèche. Kom op vakantie naar Ruoms en ontdek er de druivenvariëteiten en streekproducten zoals honing, nougat en fijne vleeswaren.

×