Camping Aiguèze

Welkom in Aiguèze, één van de allermooiste dorpen van Frankrijk! Op het kruispunt tussen de Gard, de Vaucluse en de Provençaalse Drôme wacht u een veelzijdige bestemming waar 1001 dingen te ontdekken zijn.

Vanaf een steile klif kijkt Aiguèze aan de ene kant uit over de ingang van de Gorges de l’Ardèche en aan de andere kant over de wijngaarden van de Côtes du Rhône. Ontdek tijdens uw campingvakantie dit dorp bij het water dat als een stenen eilandje met zijn pittoreske charme elke bezoeker weet te bekoren. Breng een bezoek aan de overblijfselen van het oude fort, wandel door de kasseistraatjes met huizen uit de renaissance, flaneer over het met platanen omzoomde pleintje… Geen betere plek om de dag te besluiten dan de weergang: u geniet er met de hele familie van een adembenemend uitzicht over Saint-Martin, de Gorges de l’Ardèche en de Mont Ventoux. Hier is maar één woord voor: subliem!

Campingvakantie Aiguèze

Uiteraard is een bezoek aan Aiguèze niet compleet als u het beroemde kasteel niet hebt bezocht. De middeleeuwse vesting waarrond het dorp opgetrokken werd, torent hoog boven Aiguèze uit. Het leverde dit kleine dorpje in de Gard het label ‘Plus Beaux Villages de France’ op. Schuilt in u een koene ridder of een dappere avonturier? Of bent u gewoon nieuwsgierig van aard? Wacht niet langer om de mysteries van deze middeleeuwse ruïnes te ontrafelen. En voor wie er maar niet genoeg van krijgt, heeft dit oord met zijn 200 inwoners nog meer moois in petto: de 11de-eeuwse kerk die op de lijst van historische monumenten staat, de oude oliemolen, de gotische klokkentoren uit 1915… U weet niet waar eerst te kijken! Geniet tijdens uw vakantie met de hele familie van de grote en kleine geneugten die Aiguèze te bieden heeft.

×