Camping Aigues-Mortes

Laat u bekoren door de versterkte stad Aigues-Mortes, het levensritme in de Camargue en de schoonheid van de ongerepte natuur.

Vakantie op een camping Aigues-Mortes

Aigues-Mortes is een stad met vele gezichten: in de eerste plaats is het een historisch beladen site, waar de sporen van de kruisvaarders nog tastbaar aanwezig zijn in het architecturale patrimonium. Maar het is ook een stad waar het heerlijk vertoeven is: ervoor kiezen om uw campingvakantie door te brengen in Aigues-Mortes, is de tijd nemen om de vlucht van de roze flamingo's te bewonderen, de witte Camargue-paarden en de zwarte stieren van de guardians (veehoeders), in een landschap waar de zee en het land naadloos in elkaar overvloeien. Maar bovenal is Aigues-Mortes een bruisende stad, waar u altijd even de tijd zult hebben om zich op een terrasje te installeren, in de schaduw van een prieeltje om te proeven van de gastronomie met de typisch Provençaalse accenten.

En waarom tijdens een uitstapje naar het strand niet even halt houden bij één van de vele zoutpannen in de streek rond Aigues-Mortes, waar de roze meren dankzij de zon van de Camargue gestalte geven aan maagdelijk witte zoutbergen, na een lang chemisch proces. Zien hoe het zout gewonnen wordt is altijd weer een belevenis, voor jong én oud ....

Tijdens uw campingverblijf in Aigues-Mortes kunt u de Camargue verkennen, dit land van tegenstellingen en contrasten. Hier creëren de samenvloeiing van de zee en het land een ongerepte natuur, onder de brandende zon. Het riet dat heen en weer zwiept door de wind, de fijne zandstranden en de pure lijnen van het landschap zorgen voor betoverend mooie wandelingen.

Camping Aigues-Mortes

Tijdens uw campingverblijf in Aigues-Mortes krijgt u misschien wel de kans om een manade (kudde stieren, paarden) te aanschouwen of een brandmerkceremonie of een ‘course camarguaise' (stierengevechten) bij te wonen, deze traditionele stierenmanifestaties zijn altijd bijzonder spectaculair.

×