Camping Montclus

In het hart van de Gard, in de regio Occitanië, ligt een charmant dorpje verscholen dat beslist een omweg waard is: Montclus. Laat dit pareltje in geen geval links liggen!

Al gehoord van Montclus? Montclus, dat het label ‘Plus Beaux Villages de France’ kreeg, is prachtig gelegen op de oevers van de Cèze in het arrondissement Nîmes. Dit pittoreske dorp met zijn vredige sfeer en verbluffende landschappen is omgeven door wijngaarden, lavendelvelden en bossen. Als een heus paradijs waar de tijd geen vat op krijgt, is Montclus erin geslaagd om zijn rijke historische erfgoed prachtig te bewaren: de middeleeuwse huizen, de nauwe steegjes, de donjon van het middeleeuwse kasteel dat over het dorp uitkijkt … Ook u weerstaat vast niet aan de charme van deze plek waar elke bezoeker zich eventjes in de middeleeuwen waant. Een weelderige natuur, een rijke geschiedenis en een schitterend erfgoed: dat is Montclus in een notendop. Eén blik op dit pareltje volstaat om er voor altijd verliefd op te worden.

 

Wat staat er op het programma? Kuier door de steile straatjes van het middeleeuwse centrum en bewonder de traditionele stenen huizen en het magnifieke uitzicht over de omliggende natuur en de Cèze-rivier. Heerlijk! Houdt u van geschiedenis, dan zal uw bezoek aan dit stadje u nog lang heugen. Neem zeker een kijkje bij de ruïnes van de versterkte vesting uit 1275 waarvan nog slechts de vierkante donjon en de hoge stenen muren overeind staan. Ook de zaal van het oude benedictijnerklooster, dat door de tempeliers werd gesticht, getuigt nog van het rijke verleden. Natuurliefhebbers moeten beslist naar het ‘Mas du Grand Galès’, een hoevecomplex dat als historisch monument beschermd is. U loopt ernaartoe door een groene laan met fruitbomen aan weerskanten. Een heerlijke wandeling voor de hele familie! Besluit de dag met een ommetje door de wijngaarden en lavendelvelden op de oevers van de Cèze waar u het dorp vanuit een heel ander perspectief kunt bewonderen. Geschiedenis of natuur? Hier hoeft u geeneens te kiezen!

×