Camping La Roque-sur-Cèze

Viert u vakantie in de Gard? Kom dan zeker het prachtige dorp La Roque-sur-Cèze ontdekken. Schitterende natuur en architectuur, dat zijn hier de trefwoorden.

Al gehoord van La Roque-sur-Cèze? Het kleine middeleeuwse dorp prijkt op een rotsachtige heuvel in de vallei van de Cèze in het noorden van het departement Gard. La Roque-sur-Cèze, waar de overblijfselen van een oud kasteel de blikvanger zijn, staat bekend om zijn natuurlijke omgeving, zijn steile geplaveide steegjes en zijn adembenemende uitzicht over de Cascades van Sautadet die een bijzondere natuurlijke bezienswaardigheid vormen. La Roque-sur-Cèze is opgenomen op de lijst van ‘Sites de France’ en maakt deel uit van het Franse erfgoed. Een bezoek aan dit dorp mag dan ook niet ontbreken tijdens uw vakantie.

 

Wist u dit al? In 2007 is het charmante dorp La Roque-sur-Cèze bekroond met het label ‘Les Plus Beaux Villages de France’. En dat is meer dan verdiend!

 

Wat staat er op het programma? Uitstapjes, wandelingen, sportieve activiteiten? Waarmee zullen we beginnen? Een bezoekje aan het charmante middeleeuwse dorp, zegt u dat wel wat? Wie van geschiedenis houdt, zal weg zijn van de geplaveide steegjes, de pittoreske huizen met hun blonde stenen, de 19e-eeuwse kerk, en de twee torens die in de middeleeuwen opgetrokken zijn. Zin om wat te sporten met uw dierbaren? Dan kunt u aan boord van een kano of kajak de vallei van de Cèze gaan verkennen. Zet u maar schrap, want de vele stroomversnellingen zullen uw vaartuig laten dansen op het water. Dolle pret en herinneringen voor het leven verzekerd! Wie houdt van extreme sporten kan zich in de Cascades van Sautadet zelfs aan een korte canyoning wagen. Zullen we deze dag vol ontdekkingen misschien afsluiten met de streekspecialiteiten op het terras van een charmant restaurant? Laat u maar een brandade de morue - een puree gemaakt van vis en andere ingrediënten zoals aardappels, groenten en olijfolie - vergezeld van een lekker gas wijn voorschotelen. Dit is pure verwennerij voor uw smaakpapillen.

×