Camping Lozère

Kom kamperen in de Lozère, het paradijs voor liefhebbers van natuur en activiteiten in de openlucht, en maak van uw vakantie een intense ervaring!

Campingvakantie Lozère

De Lozère is de ideale vakantiebestemming voor alle natuurliefhebbers. Het midden in het Centraal Massief gelegen departement Lozère herbergt talrijke unieke en beschermde landschappen die u tijdens uw wandelingen op de overal aanwezige paden uitgebreid kunt bewonderen.
De uitgestrekte weilanden van de Aubrac, het Regionaal Natuurpark Grands Causses met daarin de Causse de Sauveterre en de Causse Méjean, de Cevennen, de Gorges du Tarn en de Gorges du Chassezac zijn stuk voor stuk indrukwekkende natuurgebieden die u tijdens uw campingvakantie in de Lozère kunt bezoeken. Ontdek de uitgestrektheid van deze ongerepte landschappen. U kunt de valleien en plateaus van het schitterende departement Lozère te voet, met een fiets, mountainbike of zelfs te paard verkennen.
Maar er zijn tijdens uw campingvakantie in de Lozère nog vele andere plekken die u absoluut niet mag missen. Kom bijvoorbeeld genieten van het koele water van de waterval van Runes. Deze vanaf een rotswand vallende waterval bestaat uit twee delen met valhoogtes van 46 en 24 meter en is een unieke bezienswaardigheid in de Cevennen. Dat geldt overigens ook voor de Cham des Bondons, na Carnac het tweede megalietenveld van Europa met bijna 150 granieten menhirs die u tijdens een wandeling van 2 uur of een dagtocht kunt bewonderen vanaf het wandelpad “Balade au pays des menhirs”.

Camping Lozère

Zoals u ziet zijn er in de Lozère vele bijzondere plekken die het ontdekken waard zijn. Het departement is niet alleen een waar paradijs voor liefhebbers van wandelen in de natuur, het is ook een populaire plek voor het beoefenen van watersportactiviteiten. In de Gorges du Tarn kunt u zich bijvoorbeeld uitleven met kanovaren, kajakken, raften en canyoning. Spanning en sensatie gegarandeerd!
Tot slot is het niet mogelijk over de Lozère te praten zonder de lokale gastronomie te noemen. Proef en geniet van het verrukkelijke aardappelgerecht ‘aligot’, de kaas Pélardon, de honing uit de Cevennen, kastanjes en de vele heerlijke luxe vleeswaren…

1 camping gevonden

De Yelloh ! Village campings dichtbij

campings Pyrénées Orientales

campings Aude

campings Gard

campings Hérault

Om te ontdekken
×