Camping Florac

Kom kamperen in de buurt van Florac, hoofdstad van het Nationaal Park de Cevennen, en beleef midden in een schitterende beschermde natuur een sportieve vakantie in de openlucht. Tijdens een campingvakantie in de buurt van Florac zult u genieten van een rustig verblijf midden in een schitterende beschermde natuur. Florac ligt op het kruispunt van 3 unieke geologische sites: het schaliegesteente van de Cevennen, het graniet van de Mont Lozère en het kalk van de Causses en de Gorges du Tarn, zodat u tijdens uw campingvakantie een groot aantal gevarieerde landschappen kunt bewonderen.

Campingvakantie Florac

Florac, ook wel “kruispunt van steen en water” genoemd, bevindt zich in het midden van 4 waterlopen: de Source du Pêcher, de Tarnon, de Mimente en de Tarn. U vindt in de buurt dus altijd een rivier of waterstroom waar u heerlijk kunt zwemmen of activiteiten kunt beoefenen als kanovaren-kajakken, speleologie, canyoning en vissen. Florac is ook een ideale locatie voor het maken van wandel- en mountainbiketochten en zelfs paardrijtochten. Vanuit Florac vertrekken talrijke bewegwijzerde paden voor de mooiste wandelingen midden in de natuur.

Als u niet zo sportief bent, kunt u in Florac zelf het kasteel en de midden in de stad boven de grond komende bron Source du Pêcher met zijn watervalletjes en visvijvers bewonderen of genieten van het uitzicht op de indrukwekkende 1066 meter hoge Rochefort (1066 m).

Florac kan met recht de ideale bestemming worden genoemd voor vakantiegangers die het Nationaal Park de Cevennen willen verkennen en zich willen storten op de talrijke openluchtactiviteiten die in de streek mogelijk zijn.

 

Camping Florac

Mis tijdens uw campingvakantie in Florac ook zeker de donderdagochtendmarkt niet waar u talloze producten uit de streek kunt vinden. Kaas, luxe vleeswaren, de lokale aardappelspecialiteit ‘aligot’… Proef de verschillende specialiteiten van de streek, de lekkerbekken onder u zullen volop genieten!

×