Camping Sainte-Enimie

Kom kamperen in Sainte-Enimie in de Lozère en ontdek de adembenemend mooie landschappen en de spectaculaire kloof van de Gorges du Tarn.
In de Gorges du Tarn kunt u tijdens uw campingvakantie ook talloze sportactiviteiten beoefenen. Deze belangrijkste trekpleister van de Lozère leent zich bij uitstek voor kanovaren en kajakken. Bewonder aan boord van uw bootje de schitterende landschappen die tijdens uw tocht aan u voorbijglijden en geniet op deze wijze van het gevarieerde natuurschoon van de Gorges du Tarn.

Campingvakantie Sainte-Enimie

Zin om tijdens uw campingvakantie de Gorges du Tarn te bezoeken? Het tussen de Causse de Sauveterre en de Causse Méjean en vlakbij het Natuurpark van de Cevennen gelegen dorp Sainte-Enimie is daarvoor de ideale bestemming. Het als één van de Mooiste Dorpen van Frankrijk geclassificeerde Sainte-Enimie is een sfeervol middeleeuws dorpje dat tegen een steile rotswand is gelegen. Naast de schitterende uitzichten die het dorp biedt over de Gorges du Tarn, zult u ook volop genieten van het goed bewaard gebleven middeleeuwse karakter.

Wandel rond in de fraaie historierijke geplaveide straatjes, langs vakwerkhuizen en idyllische pleintjes en loop verder omhoog naar de overblijfselen van een versterkt klooster waar men u de legende en geschiedenis van Sainte-Enimie uit de doeken zal doen. Deze bijzonder mooie Merovingische prinses had, om te ontsnappen aan een door haar vader gearrangeerd huwelijk, God gesmeekt om haar eerbaarheid te beschermen. Deze kon niet anders dan haar veroordelen tot een afschuwelijke ziekte, lepra, om haar zo van haar huwelijkskandidaten te bevrijden. Toen zij droomde dat zij zou kunnen genezen in een bron in Burlatis (de vroegere naam van Sainte-Enimie), een dorp gelegen in de verre provincie Gévaudan, trok zij daar naartoe en genas op miraculeuze wijze. De prinses kon het dorp waar ze genezing vond echter nooit meer verlaten, want dan zou ze opnieuw tot de ziekte veroordeeld worden. Daar ze een zeer vrome vrouw was, stichtte ze er een klooster dat sinds die tijd boven het dorp uitsteekt.

×