Camping Cevennen

Kom kamperen in de Cevennen en geniet van de weidse en ongerepte beschermde natuur waar u allerlei activiteiten kunt beoefenen.

Campingvakantie in de Cevennen
Tijdens een campingvakantie in de Cevennen zult u een veelzijdige streek met veel verschillende landschappen ontdekken. De Cevennen is vóór alles een bijzonder historierijke streek, decor van de opstand van de Camisards en de Oorlog van de Cevennen. Leer alles over de geschiedenis van deze streek die nauw verbonden is met protestanten en de herroeping van het Edict van Nantes in 1685 door Lodewijk XIV. De Cevennen is een ideale bestemming voor echte natuurliefhebbers. De streek telt met valleien, rivieren en grotten een groot aantal schitterende landschappen, en wordt gedomineerd door twee bergtoppen, de Mont Lozère in het noorden en de Mont Aigoual in het zuiden. Via de talrijke wandelroutes laat het gebied zich prima te voet verkennen. Het Nationaal Park de Cevennen is zowel vanwege haar landschappen en erfgoed als haar bijzondere fauna en flora een unieke streek. Natuurliefhebbers kunnen tijdens een campingvakantie in de Cevennen hun hart ophalen. Het Nationaal Park de Cevennen leent zich bij uitstek voor het beoefenen van een zeer groot aantal activiteiten in de openlucht. Met wandel-, mountainbike- en paardrijtochten, speleologie, via ferrata, kanovaren, kajakken, canyoning en paragliden valt er tijdens uw vakantie meer dan genoeg te kiezen.

 

Camping in de Cevennen
Bezoek tijdens uw vakantie in de Cevennen ook zeker het charmante stadje Anduze en de plaatsen Florac en Saint-Jean-du-Gard, of de belangrijke toeristische trekpleisters als het bamboepark La Bambouseraie in Anduze, de stoomtrein van de Cevennen, het Musée du Désert in Mialet dat de geschiedenis van de Hugenoten en de Camisards in de Cevennen doet herleven, de Grot van Trabuc in Mialet, de Grotte de la Cocalière in Courry, en de Grotte des Demoiselles in Saint-Bauzille-de-Putois.

Campingdorpen Languedoc-Roussillon

Glimlach, wees blij! Wij zoeken het beste voor uw vakantie

Open van 02/05/2024 tot 15/09/2024

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×