Bel ons

+31 (0)2 04 990 739

Camping Anduze

Criteria wissen
Kom kamperen in Anduze, een charmant stadje aan de oever van de Gardon, waarvandaan u alle belangrijke, nabijgelegen toeristische hoogtepunten kunt ontdekken.

Anduze, een gezellig plaatsje aan de Gardon in de Gard is een stad vol geschiedenis die in het verleden onder invloed van talrijke beschavingen heeft gestaan. Er zijn nog diverse overblijfselen die getuigen van de invloed van deze beschavingen. Zo heeft Anduze uit de Prehistorie een vijftiental dolmens geërfd die u kunt bezoeken op de prehistorische site La Grande Pallière. Van de Antieke Oudheid vindt u op de top van de Rots van Saint-Julien nog sporen van een Gallische burcht en een Romeinse legerplaats. Anduze geniet tevens wereldwijde faam vanwege haar pottenbakkerijen en vooral haar vazen, die al sinds de 17e eeuw op ambachtelijke wijze worden vervaardigd.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Gard

Campingvakantie Anduze

Afgezien van haar geschiedenis heeft Anduze nog heel wat andere verrassingen voor u in petto. Stap in Anduze bijvoorbeeld aan boord van het leuke en authentieke stoomtreintje van de Cevennen. U legt tussen Anduze en Saint-Jean-du-Gard een afstand van meer dan 40 km af terwijl u geniet van de landschappen en uitzichten van de Vallée des Gardons. Tijdens de rit kunt u in één keer doorrijden naar Saint-Jean-du-Gard, of een stop maken bij het bamboepark La Bambouseraie, een voor Europa unieke botanische tuin waar u met de familie een fantastische dag kunt doorbrengen. Midden in dit indrukwekkende bos van bamboebomen waant u zich echt in een totaal andere wereld. La Bambouseraie heeft naast zijn beroemde bamboebomen nog veel meer te bieden, zoals de exotische Chinese palmenlaan, de tuin met de vijvers van Eugène, kassen, een bamboedoolhof, de Sequoia-laan, het Laotiaanse dorp en de Vallei van de Draak. U zult onder de indruk zijn van deze unieke landschappelijk aangelegde tuinen.

Het vlak bij de Cevennen gelegen Anduze en de prachtige omgeving bieden ook diverse routes waarop u met familie of vrienden fantastische wandelingen kunt maken. Bovendien zijn bijna alle paden ook toegankelijk voor mountainbikes en paarden, dus liefhebbers zijn gewaarschuwd! Tijdens uw campingvakantie in Anduze vindt u aan de oevers van de Gardon ook de mooiste plekken om te picknicken of om een heerlijke duik in het water te nemen.

×