Camping Bagnols-sur-Cèze

Viert u vakantie in het departement Gard? En hebt u wel zin om de steden in de buurt van uw camping te verkennen? Dan kunt u misschien beginnen met de verrassende stad Bagnols-sur-Cèze.

Kent u Bagnols-sur-Cèze al? Als u koers zet naar het zonnige zuiden van Frankrijk komt u, pal in het hart van het departement Gard en op het snijpunt van de rivieren de Rhône en de Cèze, in Bagnols-sur-Cèze terecht. Het aangename klimaat en de ideale geografische ligging zijn de twee grootste troeven van deze mediterrane stad. Bagnols-sur-Cèze ligt namelijk op het kruispunt van de departementen Gard, Vaucluse, Ardèche en Drôme. Geweldig, toch? De vegetatie is er weelderig en gevarieerd: garrigues met grassen en lage planten, olijfgaarden, fruitbomen … Welja, het is hier aangenaam toeven. In Bagnols-sur-Cèze proeft u zowel van de traditionele als van de moderne cultuur terwijl u zich laat verleiden door de overblijfselen uit het verleden, de oude steegjes en de hartelijke sfeer. Het hele jaar door, maar voornamelijk in het zomerseizoen, staat de stad garant voor een erg afwisselend cultuur- en feestprogramma. Tijdens uw vakantie valt u in Bagnols-sur-Cèze van de ene verrassing in de andere.

 

Wist u dit al? In 1993 is de Franse film Roulez jeunesse in Bagnols-sur-Cèze gedraaid. Nooit van gehoord? Dan moet u ‘m zeker eens bekijken voor u de stad bezoekt. Misschien kunt u dan ter plaatse op zoek gaan naar de plekken waar de film is ingeblikt.

 

Wat staat er op het programma? In Bagnols-sur-Cèze kunt u een bezoek brengen aan een aantal musea en historische sites. Loop misschien eerst even langs in het Musée Albert André, een van de mooiste musea voor hedendaagse kunst van de provincie. Niet te missen, kortom. Daarna kunt u koers zetten naar het Musée archéologique Léon Allègre, waar u van de eerste ijzertijd helemaal naar het einde van de Romeinse tijd reist. Wie van geschiedenis houdt, is hier alvast aan het juiste adres. Als u met uw familie op vakantie bent, kunt u naar het strand van Carmignan trekken. U kunt er in een natuurlijk kader een duik nemen, plezier maken, kanoën en picknicken langs de oever. Geweldig, toch? Als u eind juli in Bagnols-sur-Cèze bent, kunt u het Garance Reggae Festival meepikken en dansen op de tonen van de reggae. Uw vakantie in Bagnols-sur-Cèze belooft alvast goedgevuld te worden.

×