Camping Avignon

Stad van de kunst, geschiedenis en bouwkunst maar ook een theaterstad en getuige van de Provençaalse cultuur ... Wie een bezoek brengt aan Avignon zal zeker onder de indruk zijn van het uitzonderlijke erfgoed van de stad. De “Pausenstad”, die ook beroemd is vanwege de Saint Bénézet-brug, is een uitgelezen bestemming voor uw volgende vakantie.

Huuraccommodaties op een camping in Avignon 

Hoewel Avignon een stad is met bijna 100.000 inwoners gaat de verstedelijking hier harmonieus samen met de natuur. Naast de Rhône en de Durance bieden de oevers en het Île de la Barthelasse mooie groene plekjes. Via de ringweg rond Avignon bereikt u bovendien in korte tijd een meer landelijke en rustieke omgeving. Nog beter, vanaf de prefectuur Vaucluse vindt u op minder dan 45 minuten met de auto meerdere natuurparken. Namelijk: de Luberon, de Mont Ventoux, de Camargue en de Alpilles. 

 

Dus wanneer u op zoek bent naar een oase van rust niet ver van Avignon, dan treft dat goed! Dus het staat vast? U vertrekt naar een camping in Avignon en omgeving? Dan is er niets beters dan een Yelloh! Village voor het beleven van een onvergetelijke vakantie! 

 

Huur een stacaravan in Avignon 

Met Yelloh! Village belooft uw vakantie met de familie in de buurt van Avignon even stralend te zijn dan de luchten boven de Vaucluse! Verblijf op een 4-sterrencamping in Vedène, een karakteristiek Provençaals dorp. Ter plaatse vindt u de huuraccommodatie die het beste bij u past. Lodgetent, ingerichte stacaravan, cottage met eigen spa of een ruime kampeerplaats ... U vindt hier ongetwijfeld de huurstacaravan in Avignon die beantwoordt aan al uw wensen. 

 

En dat is nog niet alles! Want wanneer u kiest voor een Yelloh! Village camping, betekent dat tevens dat u kiest voor voorzieningen en een dienstverlening van hoge kwaliteit. Aquapark, restaurant, snackbar, wasserette, gratis wifi, kruidenier, verhuur van barbecues ... Ieder onderdeel van uw verblijf verdient de bijzondere zorg, die u vindt bij het Yelloh! Village Avignon Parc.  

 

Hetzelfde geldt voor ontspanning en activiteiten. Met ontspannen sportactiviteiten voor de hele familie aan de ene kant en de kinderclubs aan de andere, is er van alles te beleven voor klein en groot! Bovendien zijn de multisportterreinen, pingpongtafels, speeltuinen en andere voorzieningen de hele dag open. En om de dag goed af te sluiten, zet u het feest verder voort na zonsondergang tijdens de feestavonden op de camping. 

 

U zult het wel begrepen hebben, voor een verblijf met de familie heeft Yelloh! Village alles in huis. En dat op een camping op slechts 15 minuten van Avignon! 

 

Wat is er te doen op een camping in Avignon? 

Tijdens een verblijf op een camping in Avignon en omgeving zijn er ideeën te over als het gaat om mooie bezienswaardigheden. Door zijn ligging biedt de Pausenstad genoeg mogelijkheden om diverse plaatsen te gaan bezoeken. Of het nu gaat om de steden met hun geschiedenis en erfgoed. Of karakteristieke Provençaalse natuurlandschappen.  

 

Natuurlijk is een bezoek aan de stad met zijn monumenten iets dat u zeker niet moet overslaan. Van het Pausenpaleis tot de Saint Bénézet-brug, in Avignon zijn zoveel verschillende interessante plekjes te vinden. Maak bijvoorbeeld een wandeling over het Île de la Barthelasse, dat vanwege de omgeving zeer geliefd is bij de inwoners van de stad. 

 

En wilt u nog meer steden bezoeken in de omgeving, dan zijn er mogelijkheden te over. Onder de mooiste steden, zijn de Romeinse steden Orange met zijn antieke theater, Arles en Nîmes zeer de moeite waard. Salon-de-Provence, de stad van Nostradamus, is ook zeker een uitstapje waard. Tot slot vindt u op ongeveer anderhalf uur rijden de fantastische stad Marseille. Een bezoek aan deze stad zal zeker een paar vooroordelen bij u wegnemen. 

 

Vervolgens zijn er ook tal van dorpen die u kunt gaan ontdekken. Isle-sur-la-Sorgue, Fontaine-de-Vaucluse, Ansouis, Gordes, Roussillon, Lourmarin ... Mooie karakteristieke plaatsen die u ver terugvoeren in de tijd. Zowel naar de tijd van filmmaker Marcel Pagnol als naar de Middeleeuwen. 

 

Tot slot vindt u in de omgeving van Avignon natuurgebieden waar heuvels en vlak gebied een mooie afwisseling vormen. Geniet ervan tijdens uw wandel- of fietstochten. Dat kan in de Alpilles, een streek die bekend staat om Les Baux-de-Provence en Saint-Rémy-de-Provence. Maar ook in het regionaal natuurpark de Camargue, met zijn stieren, paarden en roze flamingo’s. De landschappen van de Luberon met de lavendelvelden, het oker van Rustrel en de abdij van Sénanque. Ten westen van Avignon, in de Gard, vindt u bovendien de Pont du Gard. Een mooi staaltje bouwkunst van de Romeinen in een al even mooi garrigue-landschap. Of u gaat eropuit naar de Mont Ventoux, die uitkijkt over de gehele vlakte rondom. 

 

FAQ 

Welke toeristische bezienswaardigheden zijn er te bezoeken in Avignon? 

 • De Saint Bénézet-brug 
 • Het Pausenpaleis 
 • Het historisch centrum binnen de stadswallen met Place Pie, de kathedraal, de Rocher des Doms en de Saint Pierre-basiliek 
 • De Saint Martial-kapel 
 • De musea van de stad: het Petit Palais, Calvetmuseum, het Requienmuseum, Collection Lambert, het Lapidairemuseum ... 
 • Het Île de la Barthelasse 

 

Trek ook tijd uit om het Saint André-fort te gaan bezoeken aan de overzijde van de Rhône, in Villeneuve-lès-Avignon 

 

Wat is er te doen in Avignon? 

 • Een wandeling door het historisch centrum 
 • Op zomeravonden gaan kijken naar de “Luminessences“ shows bij het Pausenpaleis 
 • Een kano-kajaktocht maken of stand-up paddle op de Rhône 
 • Een wandel- of fietstocht maken langs de oevers van de Rhône en over het Île de la Barthelasse 
 • Zich uitleven op de pumptrack van het Plaine des Sports 
 • De culinaire escape game ontdekken 

 

Welke evenementen vinden plaats in Avignon? 

 • Het Festival van Avignon, het meest bruisende theater- en podiumkunstfestival ter wereld. 
 • De Europese Museumnacht 
 • ID-ILE, muziekfestival dat wordt gehouden op het Île de la Barthelasse 
 • De “Luminessences” bij het Pausenpaleis, iedere zomer 

 

Wat kunt u doen in Avignon als het regent? 

 • Een bezoek aan het Pausenpaleis 
 • Een museum in de stad bezoeken 
 • Een bezoek brengen aan de Hallen 
 • Naar de bioscoop gaan 
×