Camping Avignon

Criteria wissen
Avignon, de voormalige pausenstad die nu vooral bekend is om zijn theaterfestival, is een uitzonderlijke stad. Een schitterende bestemming die een bezoek meer dan waard is!

Avignon is ook een echte cultuurstad met een wereldberoemd theaterfestival en talloze musea. Stap er eens binnen en bewonder middeleeuwse schilderijen, hedendaagse kunst of het allermooiste werk van de impressionisten. Wie houdt van geschiedenis, kan hier zowel prehistorische vondsten als resten uit de Klassieke Oudheid bewonderen. En misschien hebt u wel het geluk om één van de theatervoorstellingen te kunnen bijwonen tijdens het festival van Avignon? Het is zonder meer één van de grootste theaterfestivals ter wereld.
Verlaat Avignon overigens in geen geval zonder de Hallen te hebben gezien, een enorme overdekte Provençaalse markt. Het is dé plek om een lekkere fles Côtes du Rhône op de kop te tikken, zodat u thuis nog wat kunt nagenieten!

Uw zoekresultaten: 2 Campings

Campingdorpen Gard

Campingdorpen Bouches du Rhône

Campingvakantie Avignon

Wanneer u door Avignon loopt, krijgt u het gevoel door een geschiedenisboek te bladeren. Zodra u zich binnen de stadswallen begeeft en door de kasseistraatjes langs de herenhuizen uit de XVII en XVIII eeuw wandelt, waant u zich terug in lang vervlogen tijden. Bent u toe aan een rustpauze, kies dan een tafeltje uit op één van de terrassen van de Place des Corps Saints in de schaduw van de platanen. Laat ook een foto van uzelf nemen in de verrassende alkoof van de Rue Peyrolerie. In het hart van de oude stad is het prachtige Pausenpaleis een indrukwekkende getuige van de tijd toen de pausen in Avignon resideerden (XIVe eeuw).
Het schitterende gotische paleis – het grootste ter wereld! – herbergt weelderige fresco’s en magnifieke kunstwerken. Wanneer u in Avignon bent, is een bezoek aan dit paleis een must!
De hele wereld kent Avignon natuurlijk door de brug die ooit de twee oevers van de Rhône met elkaar verbond. Het loont de moeite om, met of zonder gids, de geschiedenis en de oude legenden van deze brug te ontdekken.

×