Camping Vaison-la-Romaine

Ontdek tijdens uw campingvakantie de Gallo-Romeinse stad Vaison-la-Romaine en haar vele archeologische vindplaatsen.
Laat u tussen de Alpen en de Middellandse Zee, aan de voet van de Mont Ventoux, voor uw campingvakantie verleiden door Vaison-la-Romaine, een middeleeuwse stad die het label “Kunst- en Geschiedenisstad” draagt.

Campingvakantie Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine, in Frankrijk beschouwd als één van “de 100 mooiste plekken die het omrijden waard zijn”, draagt haar naam niet zonder reden. Deze Gallo-Romeinse stad werd inderdaad tussen 125 en 118 v. Chr. veroverd door de Romeinen, die er een van de rijkste steden van het oude Gallië van maakten. De stad herbergt twee archeologische vindplaatsen die getuigen van haar indrukwekkende verleden: Puymin en La Villasse. Stap in de voetsporen van onze Romeinse voorvaderen en loop over de 2000 jaar oude Romeinse brug die de middeleeuwse bovenstad scheidt van het stadscentrum, en verken de resten van deze bijna complete Romeinse stad. Een bezoek aan het Maison à l’Apollon lauré (Apollo met lauwerkrans), het Maison à la Tonelle (prieel), de Sanctuaire à Portiques (zuilengalerij), de Rue des Boutiques en het schitterende antieke theater voert u terug naar de tijd van de klassieke oudheid.

Camping Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine, omringd door 7 heuvels en doorkruist door de rivier de Ouvèze, biedt talloze wandelmogelijkheden midden in een prachtige en kleurrijke natuur. Bedwing tijdens uw vakantie de Mont Ventoux te voet of per fiets of ga heerlijk picknicken aan de rivier de Ouvèze.

In Vaison zelf kunt u uitgebreid rondslenteren. Met de vele schaduwrijke pleinen met cafés en restaurants en de gezellige winkelstraten zult u zich hier prima vermaken.

Mis op dinsdagmorgen vooral de grootste markt van de Provence niet. In de straten van Vaison-la-Romaine kunt u te midden van de vele kraampjes kennismaken met de producten van de streek en de kleuren en geuren van de Provence. Wijn, truffels, olijven, tapenade, fruit en Provençaalse bloemenhoning laten ook uw smaakpapillen volop genieten!

×