Camping Orange

Breng tijdens uw vakantie in de Vaucluse een bezoek aan Orange. Deze kunstzinnige stad weet u met haar uitzonderlijk historisch erfgoed ongetwijfeld te charmeren!

Al gehoord van Orange? Vlak bij de Provence, in het hart van de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur, ligt een charmante stad op u te wachten waarvan de geschiedenis tot de Romeinse tijd teruggaat: Orange. De triomfboog die u bij uw aankomst in de stad welkom heet, laat daar geen twijfel over bestaan. Wat verderop in het centrum ontdekt u nog een parel uit de antieke oudheid: het beroemde Romeinse theater. Het is het best bewaarde antieke theater van de hele wereld en het enige in heel Europa waarvan de podiummuur nog overeind staat. Beide monumenten zijn beschermd als werelderfgoed. U moet ze dus echt wel een keer gezien hebben! Maar Orange, de zogenaamde ‘Prinsenstad’, heeft meer te bieden dan geschiedenis en oude monumenten. Het is ook een bruisende, genereuze stad die naar Provençaalse aroma’s geurt en jaarlijks een ongelooflijk evenement organiseert: de Chorégies d’Orange.

 

Wist u dit? Er bestaan heel wat hypothesen over de herkomst van de naam ‘Orange’. De meest plausibele verklaring zou zijn dat Orange van het Latijnse ‘arausion’ afgeleid is. Dat betekent zoveel als ‘stad aan de stroom’. Een verwijzing naar de Rhône? Die komt even verderop inderdaad voorbij!

 

Wat staat er op het programma? De geschiedenis van deze stad spreekt zonder meer tot de verbeelding. Een wandeling door dit bijzondere decor is dan ook als een reis terug in de tijd. Bezoekt u de Prinsenstad het liefst met een gids of op uw eentje? U hebt de keuze uit verscheidene routes die u door de geschiedenis van Orange loodsen, van de middeleeuwen tot nu: de grote protestantse tempel, de 15de-eeuwse kerk van Saint-Florent, het standbeeld van Raimbaud, de kathedraal Notre-Dame-de-Nazareth en uiteraard het Romeins theater en de triomfboog. Kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten zijn meteen verliefd op deze stad: zoveel is er te zien! Houdt u van lyrische muziek? Dan moet u beslist naar de Chorégies, één van de oudste festivals van Frankrijk. Vergeet tot slot niet om een flesje châteauneuf-du-pape te kraken. Deze beroemde wijn is een feest voor de smaakpapillen!

×