Camping Gordes

Gordes, een schitterend Provençaals dorpje dat tegen de bergflanken van de Vaucluse aanleunt, wordt een onvergetelijke halte op uw vakantie. Hoog op een rots, op de bergflanken van de Vaucluse, trots uitkijkend op het Lubéron-massief, ligt Gordes. Dit dorp, dat als één van de mooiste van Frankrijk geldt, steekt hoog uit boven de vlakte van Cavaillon en biedt een adembenemend uitzicht op de volledige vallei.

Campingvakantie Gordes

De architectuur van het dorp is uniek: in de schaduw van het imposante Renaissance-kasteel lijken de steile steegjes en de stenen huizen als het ware tegen de rots te kleven. Wandel een keer door de nauwe straatjes van Gordes en ontdek de schitterende dorpshuizen, de prachtig bewerkte deuren en de stenen muren die honderden jaren oud zijn. Hier vindt u de ware ziel van de Lubéron-regio! U kunt uw bezoek onder de grond voortzetten in de kelders van ‘Palais de Saint Firmin’. Onder het dorp blijkt namelijk nog een hele stad te zitten!

 

Camping Gordes

Wanneer u Gordes bezoekt, ontdekt u een perfect beschermd erfgoed, authenticiteit, cultuur en een goed bewaarde identiteit. Heel wat artiesten voelden dit ook zo aan en sloegen er hun tenten op om zich door deze prachtige plek te laten inspireren. Wedden dat ook u meteen in de ban bent van dit charmante dorpje?
Zin om de lokale specialiteiten te proeven? In Gordes wordt u op uw wenken bediend! De olijfpers, de wijnboeren van de Ventoux, … uw smaakpapillen weten niet wat hen overkomt!
Maak van uw bezoek aan Gordes ook gebruik om te gaan wandelen tussen de talloze ‘bories’ net buiten het dorp: deze ronde stenen hutjes, die ooit onderdak boden aan jagers en herders, zijn beslist de moeite waard. En hebt u al over de abdij van Sénanque gehoord? Dit prachtige gebouw in het hart van een groene vallei is nog door monniken bewoond en kan worden bezocht. U kunt er overigens ook enkele verrukkelijke streekproducten kopen.

×