Camping L’Isle sur la Sorgue

Een plek die niet mag ontbreken op uw vakantieprogramma! Charme, rust en sereniteit zijn steevast op de afspraak in L’Isle sur la Sorgue. Neem een stadje met een mooi bewaard erfgoed en een Provençaalse sfeer. Voeg daarbij een rivier waarvan de twee armen het stadje lijken te omvatten, een flinke portie kanalen en wat brocanterieën: dat is precies wat u mag verwachten in L’Isle sur la Sorgue!

Campingvakantie L’Isle sur la Sorgue

Dit charmante stadje tussen Avignon, Cavaillon en Carpentras is een oase van rust en sereniteit. De klok tikt hier gewoon trager en alles gaat rustig zijn Provençaalse gangetje. Laat uw wagen achter op het parkeerterrein buiten de stad en loop het kleine eindje naar het centrum. Dit is de beste manier om meteen de vredige sfeer van L’Isle sur la Sorgue op te snuiven en ten volle te genieten van de rijkdom aan parfums en kleuren van de Provence.
Wandel tussen de kanalen, over de kleine bruggetjes, door de steegjes en langs de grote waterraderen. Snuister door één van de 300 antiekzaken die het stadje rijk is of bezoek een kunstgalerij. L’Isle sur la Sorgue staat bekend om zijn antiekzaken: mensen uit de hele wereld komen er op af!

Camping L’Isle sur la Sorgue

Het erfgoed van L’Isle sur la Sorgue is bijzonder goed bewaard gebleven. De oude zijdemanufacturen met hun grote waterraderen die nog steeds te bewonderen zijn, de schitterende herenhuizen, de barokke kerk, … u weet niet waar eerst te kijken! Wedden dat u meteen zwicht voor de charmes van dit verbluffende ‘eilandstadje’?
Het zou overigens zonde zijn om uw bezoek aan L’Isle sur la Sorgue af te ronden zonder een kijkje te nemen bij de ‘Partage des Eaux’ (de waterscheiding) op slechts een kilometer van de stad: de rivier splitst er in tweeën waardoor een groot wateroppervlak ontstaat. Een ideale plek voor een bucolische wandeling in de schaduw van de platanen!

×