Camping Les Baux de Provence

Dit is zonder overdrijven één van de allermooiste dorpen van Frankrijk. Hoog op een rotspunt wacht dit charmante dorp vol ongeduld op uw komst! Tussen Arles en Avignon ligt, in het hart van de Alpilles, een schitterend dorp: Les Baux de Provence. Vanop het kasteel, hoog op de rotsen, hebt u een adembenemend uitzicht op de nabijgelegen Camargue, de Alpilles en Arles.

Campingvakantie Les Baux de Provence

Alles is hier aanwezig om van een typisch Provençaals dorp te kunnen spreken: nauwe steegjes, oude monumenten, prachtige herenhuizen, tsjirpende krekels en schaduwrijke pleintjes met restaurant-terrasjes waar het heerlijk toeven is.
Dit perfect gerestaureerde dorp is een droombestemming voor liefhebbers van kunst en cultuur. Hen wachten niet alleen talloze kleine kunstgalerijen, winkeltjes met artisanale producten, het museum van de ‘Santons’ (kerststalfiguren) en het olijfboommuseum, maar ook een audiovisuele tentoonstelling over Van Gogh die in de Citadel van Les Baux plaatsvindt. Niet te missen is ook de Cathédrale d’Images, net buiten het dorp, een permanente vertoning waarbij beelden op groot formaat worden geprojecteerd op de muren van immense stenen ruimten. Een schouwspel dat niemand onberoerd laat!

 

Camping Les Baux de Provence

Een bezoek aan de ruïnes van een middeleeuws kasteel dat over Les Baux de Provence uitkijkt, is een prima voorwendsel voor een schitterende wandeling. Bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van het kasteel, dan moet u naar de Citadel van Les Baux: op een site van maar liefst 7 hectare groot ontdekt u een deel van de geschiedenis van de Provence. In het Kasteelmuseum zijn historische taferelen, vanaf de prehistorie tot nu, nagebouwd. Er is zelfs belegeringsmateriaal uit de Middeleeuwen te zien!
Les Baux de Provence is ook bekend om zijn gastronomie: in deze buurt vindt u een heleboel gerenommeerde restaurants. Maak van de gelegenheid gebruik en verwen uw smaakpapillen: de producten uit deze streek zijn verrukkelijk!
Net als de vele toeristen vóór u, zwicht ook u ongetwijfeld meteen voor de charmes van Les Baux de Provence.

×