Camping Marseille

Criteria wissen
Marseille, met haar bijzondere licht en rijke kunst- en cultuurerfgoed, is een zowel Provençaalse als mediterrane stad waar u van harte welkom bent! Het is een van de grootste en tevens oudste steden van Frankrijk. Door het grote aantal zonuren en de perfecte ligging aan de Middellandse Zee, oefent Marseille al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht uit. Slenter langs de kades van de oude haven en proef daar een traditionele ‘bouillabaisse’, of ga heerlijk wandelen in het hart van het oude Marseille, in de gezellige straatjes van de historische wijk Le Panier. Al wandelend krijgt u het gevoel een reis door alle landen van het Middellandse Zeegebied te maken!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Bouches du Rhône

Vakantie op een camping Marseille 

In deze betoverende stad zult u aan alles merken dat zij aan het water ligt: de zee neemt hier een belangrijke plaats in, ook bij de vrijetijdsbesteding van haar inwoners. Doe net als zij en geniet van de Prado-stranden die dicht in de buurt van het stadscentrum liggen. Hebt u niet zo’n zin om te zwemmen of te zonnebaden, neem dan vanaf de oude haven de veerboot naar de prachtige Frioul-archipel en bezoek daar het Château d’If met zijn indrukwekkende vestingmuren.

Verlaat Marseille niet zonder de beroemde Calanques bezocht te hebben. Dit vlak bij de stad gelegen, beschermde Nationale Natuurpark is een absoluut pareltje van gedeeltelijk in zee ondergedompelde kalksteenformaties, op hooguit een halfuurtje van de beroemde winkelstraat La Canebière. Bezoek deze calanques eens per boot: u kunt in een sprookjesachtige baai met blauwgroen water voor anker gaan of er genieten van ongerepte strandjes omgeven door spectaculaire witte rotswanden!

Camping Marseille

Uw bezoek aan Marseille is pas compleet als u de fraai op een heuvel gelegen kathedraal Notre Dame de la Garde hebt bezocht, door de lokalen ook wel “la Bonne Mère” (de goede moeder) genoemd. Na een klim per bus, auto of – voor de moedigen onder u – te voet, kunt u van een panoramisch uitzicht op Marseille en haar directe omgeving genieten, van de noordelijkste stadswijken tot aan de unieke calanques in het zuiden.

×