Camping Saint-Rémy-de-Provence

Op vakantie in de Provence? Ontdek het typisch Provençaalse dorp Saint-Rémy-de-Provence: zon, charmante straatjes en levenskunst wachten hier op u...

Kent u Saint-Rémy-de-Provence?

Saint-Rémy-de-Provence, midden in de Provence aan de voet van de Alpilles, is een charmant dorp waar het heerlijk naar vakantie ruikt ... Al wandelend door het historische centrum, de charmante straatjes en de schaduwrijke pleinen, onder het gezang van de cicaden, ontdekt u een dorp waar de mensen Provençaals genieten. Tussen het Place Jean Jaurès en de poorten in de oude wallen rond het stadscentrum komt u langs oude herenhuizen, kloosters en kapelletjes uit de 17e en 18e eeuw.

Zet uw ontdekkingsreis voort op de markt die elke woensdag en zaterdagochtend gehouden wordt en kijk uw ogen uit tussen de kramen met regionale producten. Lavendel, strohoeden, flessen olijfolie zijn perfecte souvenirs van uw vakantie ... Bovendien zijn er vele winkels en restaurants in het gezellige centrum, ideaal voor een ontspannen moment in de schaduw van een plataan.

 

Op het programma?

Voor cultuurliefhebbers is dit dorp een historische hotspot die veel kunstenaars, schrijvers en schilders heeft aangetrokken, zoals Nostradamus, Charles Gounod en Van Gogh. In het stadscentrum kunt u een wandelroute volgen langs plekken die door deze laatste geschilderd zijn. U kunt ook Saint-Paul-de-Mausole ontdekken, het klooster en ziekenhuis waar Van Gogh verbleef.

Het Musée Estrine en het Musée des Alpilles zijn ook bezienswaardigheden die u tijdens u bezoek niet mag missen. Als u iets buiten het stadscentrum gaat kijken, vindt u aan de voet van de Alpilles een van de oudste archeologische vindplaatsen van Europa: Les Antiques. Deze ruïnes van een Gallo-Romeinse stad uit de 3e eeuw voor onze jaartelling getuigen van het belangrijke historische verleden van het dorp.

Sportieve vakantiegangers kunnen vele wandeltochten maken in de Alpilles. Zin in verfrissing? Huur een fiets voor een tocht naar het door dennen en rotsen omringde meer van Le Peiroou!

×