Camping Cassis

Cassis, is een typisch Provençaals dorp met uitzicht op de Middellandse Zee. Het ligt aan de Côte d’Azur en behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Cassis is ook een prestigieuze wijngaard. De eigenaren die dit land verbouwen hebben er een gerenommeerde appellation van gemaakt: “ Les vins de Cassis”. Waarom naast het strand en ontspanning niet een wijnproeverij proberen tijdens uw campingvakantie in Cassis?

Vacances en camping Cassis

Met zijn indrukwekkende rotswanden, wilde calanques en panorama’s over de Middellandse Zee, heeft Cassis heel wat te bieden aan vakantiegangers. Wanneer u uw campingvakantie doorbrengt in Cassis, dan kunt u dit dorpje met zijn typisch Provençaalse sfeer leren kennen; u kunt er wandelen door de zonovergoten straatjes en de schoonheid van de Middellandse Zee bewonderen. De calanques en rotswanden zien er nog mooier uit door deze zee, die steeds een andere kleur aanneemt, variërend van diepblauw tot turquoise…. Ook is er een duurzaamheidsplan ontwikkeld om dit unieke natuurlijk erfgoed te bewaren. Vanaf nu moet u nagaan wanneer de periodes zijn waarin de calanques en kleine baaitjes bezocht kunnen worden. Of u nu te voet gaat, per kano of per boot, de calanques blijven een unieke natuurlijke plaats om te ontdekken tijdens uw campingvakantie in Cassis.

Aan de zuidkant van het dorp, vindt u de kleine vissershaven. Dit pittoreske en kleurrijke haventje ligt op een kleine paradijselijke plek – tussen het Massif des Calanques en het majestueuze Cap Canaille – (het hoogste klif van Europa die 400m uitsteekt). Dit kleine haventje, dat omringd wordt door kleurrijke gebouwen en authentieke winkeltjes, nodigt uit om zich compleet te ontspannen.

 

×