Camping Alès

Ga tijdens uw vakantie kamperen in de “hoofdstad” van de Cevennen Alès, een stad die haar Cevennoolse erfgoed goed heeft weten te bewaren en een ideale ligging kent in de buurt van de belangrijke toeristische hoogtepunten van de streek.

De stad bevindt zich vlak bij de Cevennen en niet ver van de Middellandse Zee op een belangrijk toeristisch kruispunt. Alès werd lang gedomineerd door mijnbouwactiviteiten die haar tot een van de grootste steenkoolproducenten maakte, en de stad heeft rond deze industriële activiteit een toeristische bedrijvigheid weten te ontwikkelen, waardoor jong en oud de wereld van de mijnbouw kunnen ontdekken.
Ook het historische centrum van Alès herbergt talrijke bezienswaardigheden, zoals het Fort Vauban, een militaire vesting die in de 17e eeuw onder Louis XIV werd gebouwd, de gevel van het voormalig bisschoppelijk paleis en de kathedraal Saint-Jean-Baptiste. Bezoek ook zeker het museum voor hedendaagse kunst Pierre André Benoît en het prehistorisch museum Musée du Colombier.

Campingvakantie Alès

Profiteer ook van een geweldig moment met de familie of met vrienden in het automobielcomplex “Pôle mécanique d’Alès” waar u in uw kart aan wilde achtervolgingsraces kunt meedoen. Dikke pret gegarandeerd!

Verder kunt u aan de oever van de rivier Gardon op het strand “Alès Plage” volop genieten van zwemplezier.
Vanaf de camping in Alès bent u ook zo in de mooie plaatsen Anduze en Saint-Jean-du-Gard, aan de voet van de Corniche des Cévennes. De bezienswaardigheden van deze twee steden moet u beslist ontdekken: het bamboepark La Bambouseraie in Anduze en de stoomtrein van de Cevennen zijn unieke hoogtepunten die u niet mag missen!

×