Camping Chassiers

Criteria wissen
U viert vakantie op een van onze campings in de Ardèche? Trek de bergen in en maak kennis met het charmante dorp Chassiers.

Uw zoekresultaten: 2 Campings

Campingdorpen Ardèche

Kent u Chassiers?

 

Chassiers is één van de leuke dorpjes te midden van het Regionaal Natuurpark van de Ardèche. Hoewel het dorp door het jaar slechts 1.000 zielen telt, kan dit aantal ’s zomers flink oplopen door de toeristische aantrekkingskracht van de Ardèche.

Het moet gezegd dat Chassiers met zijn geplaveide straatjes, oude huizen en historische monumenten heel wat te bieden heeft. Toeristen en locals genieten er in een rustig kader van eenvoudige dingen, zoals de boerenmarkt die ’s zomers elke maandag op het dorpsplein plaatsvindt.

 

Wist u dit?

 

In Chassiers vloeien verschillende waterlopen samen. De Roubreau en de Lande monden er uit in de Ligne, één van de belangrijkste zijrivieren van de Ardèche. Daarmee heeft Chassiers alles in huis wat de Ardèche zo aantrekkelijk maakt: authenticiteit, zuiderse landschappen en de eeuwige nabijheid van bergen en rivieren.

 

Wat staat er op het programma? 

 

Dwaal op uw eigen ritme door de straatjes van het dorp. U vindt er de prachtige stenen huizen die zo typisch zijn voor het zuiden van Frankrijk. Wandel over het dorpsplein waar u het ‘Château de la Vernade’ kunt bewonderen: een versterkte woning uit de 16e eeuw waarin het gemeentehuis ondergebracht is.

Op het plein staat ook de gotische Saint Hilaire-kerk die ten tijde van de Honderdjarige Oorlog gebouwd werd en nu op de lijst van Historische Monumenten prijkt. Tijdens de godsdienstoorlogen zochten katholieken hun toevlucht in deze kerk.

 

Meer naar het zuiden wacht nog een tweede gebedshuis: de Saint Benoît-kapel, die eveneens op de lijst van Historische Monumenten staat. Dit romaanse kerkje bevindt zich op de route langs de belangrijkste romaanse kerken uit de Ardèchevallei.

Bezoekt u Chassiers begin augustus, dan kunt u deelnemen aan de ‘Nuits des Étoiles’, een uitgelezen gelegenheid om al het moois te bewonderen dat aan de nachtelijke hemel fonkelt! U komt er alles te weten over sterren, planeten en sterrenbeelden.

×