Camping Vallon-Pont-d’Arc

Haar rijkdom is zowel historisch als natuurlijk van oorsprong. De vallei, de natuurlijke boogbrug en de rivier zijn immers het resultaat van het werk van de natuur en de tijd die met vereende krachten een echt kunstwerk hebben neergezet.
Vallon-Pont-D'Arc, met een spectaculaire, door de natuur in de rots uitgehouwen boogbrug, ligt in de vallei van de Ardèche. De stad is ook erg populair omwille van haar geografische ligging: van hieruit daalt u af in de Gorges de l'Ardèche.

Vakantie op een camping Vallon-Pont-D'Arc

Peddel tijdens uw campingverblijf in Vallon-Pont-d'Arc door het water en geniet van de adembenemende landschappen om u heen. De natuur is hier alom geprezen, gewaardeerd en bewonderd.

De grot van Chauvet neemt u mee naar het Aurignacien, de vroege steentijdperiode. Ze stamt uit de prehistorie en bevat wel 420 afbeeldingen van dieren. Toen al belichtte de Mens deze ongerepte natuur. Gezien de grot niet te bezichtigen is, heeft de stad een reproductie gemaakt zodat u ze toch kan bezoeken. Het Stadhuis in het stadscentrum van Pont d'Arc is ondergebracht in een kasteel uit de XVIIde eeuw. Zeven prachtige wandtapijten schetsen taferelen van de middeleeuwse kruistochten.

Het dorp bruist de hele zomer lang. Met het Fête de la Lavande en het Fête de l'Olivier worden de streekproducten, in een fijne feestelijke sfeer, in de kijker gezet. Op traditionele dag- en avondmarktjes kunt u de hele week door verse streekproducten kopen. Proef, voor een keer zónder mate, van de heerlijke streekproducten: honing, nougat, fijne vleeswaren en kaas.

Uw campingverblijf in Vallon-Pont-d'Arc brengt u terug naar de essentie van het leven. Herontdek de parels van de natuur en hun weldadige effecten

×