Camping La Couarde-sur-Mer

Viert u vakantie op het Île de Ré? Neem dan zeker een kijkje in La Couarde-sur-Mer, een van de oudste dorpen van het eiland. Zoutpannen, wijngaarden, watersporten en ongerepte natuur: dat zijn de sleutelwoorden van deze plek!

Hebt u al gehoord van La Couarde-sur-Mer?

La Couarde-sur-Mer ligt te midden van de ongerepte natuur van het Île de Ré, tussen de fijnzandstranden en de wijngaarden. Dit charmante dorp met zijn typische eilandsfeer nodigt u uit om zijn labyrint van fleurige geplaveide steegjes te verkennen. Vergeet niet om een ommetje te maken langs de muziekkiosk bij de kerk: op een mooie zomeravond kunt u er zelfs een concert bijwonen!

Houdt u van de natuur, dan bent u ongetwijfeld weg van de zoutpannen rondom het dorp die voor een weergaloos landschap tussen de zee en het land zorgen. Bent u dol op geschiedenis, verken dan de talloze overblijfselen van oude molens en woningen die getuigen van het rijke verleden van La Couarde. Wandel tot slot ook een keer langs de Chenal de Goisil: een pittoresk haventje dat heel wat schilders en fotografen aantrekt!

 

Wat staat er op het programma?

Verken de omgeving van La Couarde te voet of op de fiets. Aan de noordkant vindt u het watersportcentrum met zijn meer dan 2 ha grote waterplas. Ideaal voor een zeilinitiatie!

Aan de zuidkant liggen talloze stranden die tot de mooiste van het Île de Ré gerekend worden. 5 kilometer fijn zand volstaat vast om een plekje te vinden voor uw parasol en handdoek! Ook sportievelingen komen hier aan hun trekken: zeilen, kitesurfen, waterskiën, jetskiën, stand-up paddle … Het strand van La Pergola staat bij surfers overal ter wereld bekend als een toplocatie!

Bent u vooral uit op rust, dan hebt u de keuze tussen een ‘pêche à pied’ of een wandeling over een van de kustpaden die langs de duinen lopen.

Hebt u uw koffer haast gepakt?

×