Camping Courseulles-sur-Mer

Ontdek Courseulles-sur-Mer, een badplaats waar de vakantieganger zijn hartje kan ophalen: ontspanning, recreatie en cultuur.

Kent u Courseulles-sur-Mer?

Courseulles-sur-Mer is een van de charmante kustplaatsen van de Calvadosstreek. Het maakt ook deel uit van de Côte de Nacre, een van de bekendste toeristische bestemmingen van Normandië. We kunnen niet anders stellen dan dat deze plaats het allemaal heeft!

Op het strand kunt u genieten van een heerlijke zwempartij in de zon of zich uitleven met een van de vele watersportactiviteiten die er te doen zijn. Weer anderen liggen liever te luieren op hun badlaken met hun voeten in het fijne zand. Voor de wandelaars onder u is de jachthaven een mooie plek om een stukje te gaan lopen en te genieten van het mooie weer in Normandië.

Maar ook al vormen deze bezigheden voldoende reden om een camping te kiezen in deze streek, ze zijn slechts de kers op de taart. Want de meeste vakantiegangers bezoeken Courseulles-sur-Mer vanuit cultureel oogpunt. Waarom? Omdat de stranden van Courseulles-sur-Mer wereldwijd bekend staan als onderdeel van Juno Beach, de codenaam waarmee tijdens de invasie van Normandië een van de Canadees-Engelse landingssectoren werd aangeduid. Hier kwamen op 6 juni 1944 meer dan 20.000 soldaten aan land met als doel het Duitse leger terug te drijven. Het was overigens op Juno Beach, op de grens tussen Courseulles-sur-Mer en Graye-sur-Mer, dat Generaal De Gaulle aan land kwam.

Deze beslissende, heldhaftig en tegelijkertijd tragische gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat de Franse, Engelse en Canadese bevolking een sterke verbondenheid voelt met de invasiestranden. Dankzij deze stranden is de badplaats een herdenkingsplek als onderdeel van de overlevering van het verhaal van operatie Overlord.

 

Wist u dit?

U wist al dat Courseulles-sur-Mer wereldwijde bekendheid geniet vanwege haar geschiedenis. Maar wist u ook dat dit verleden ervoor heeft gezorgd dat de stad belangrijk is geweest voor de kunst? Er bestaan drie liedjes met als titel ‘Courseulles-sur-Mer’ en ook zijn er vier boeken gewijd aan het plaatsje.

 

Wat staat er op het programma?

Heeft u gekozen voor een van onze campings in de buurt van Courseulles-sur-Mer? De invasiestranden, Juno Beach of een van de andere, moeten zeker een prominente plaats innemen in uw planning, gezien de mate waarin deze plaatsen weten te fascineren, ontroeren en betoveren.

Wij wijzen u erop dat er ook een herdenkingswandelroute bestaat. Deze tocht doet alle herdenkingsmonumenten van Courseulles-sur-Mer aan. U komt langs de drie herdenkingsplaatsen, waaronder het Winnipegmonument. Maar ook verschillende gedenkstenen waarvan één ter ere van Generaal de Gaulle. De route voert ook langs het Centre Juno Beach, een museum dat gewijd is aan het Canadese aandeel in de invasie. De wandeling eindigt in het naburige plaatsje Gray-sur-Mer waar u het Lotharings Kruis kunt bewonderen dat eveneens opgericht is als eerbetoon aan Charles de Gaulle.

Maar zoals we hierboven al zeiden, zouden we Courseulles-sur-Mer tekort doen als we het alleen zouden aanprijzen vanwege de landing in Normandië. Het is een badplaats waar het goed toeven is en dat op minder dan twee uur rijden van Parijs. Koppels, vriendengroepen en gezinnen die komen kamperen, zullen zeker ook zin hebben om zich uit te gaan leven op het strand. Dat kan een duik in de zee zijn of een van de vele watersportactiviteiten die worden aangeboden.

Courseulles is ook een onvermijdelijke etappe op de fietsroutes van de Côte de Nacre (ofwel Cœur de Nacre) die voeren door groene landschappen langs de kust. En dan hebben we het nog niet eens over de gebouwen en monumenten in de traditionele bouwstijl van Normandië.

Vakantiegangers zullen de levendigheid die het warme seizoen met zich meebrengt zeker weten te waarderen. In Courseulles-sur-Mer vinden tussen mei en augustus meerdere evenementen plaats. Bijvoorbeeld Les JardiFoliz waarbij kunst te bezichtigen is in de tuinen van particulieren of het vuurwerk op 14 juli en natuurlijk het Feest van de Zee op 15 augustus.

×