Camping Calvados

De Calvados is, na Parijs, het departement met het grootste aantal historische monumenten; het staat vol met gebouwen die getuigen van onze geschiedenis.

Vakantie op een camping Calvados

Chique badplaatsen of kleine authentieke vissershavens, het Tapijt van Bayeux, het Caen Memorial, stranden met een bewogen geschiedenis: de streek barst van de vakantie-ideeën voor een verblijf op een camping in de Calvados. 

Voor wandelingen op het strand biedt de kust een eindeloze keuze van licht en landschappen: maak kennis met een kuststrook van 116 km, afgebakend door 12 jachthavens. Ook de stranden van de Calvados maken deel uit van het grote historische verleden. In 1944 waren ze het toneel van de beroemde landing, een sleutelmoment in de overwinning op nazi-Duitsland. Lang daarvoor vertrok Willem de Veroveraar vanop deze stranden naar Engeland, om het te veroveren en er koning van te worden. Vandaag zijn de talrijke jacht- en vissershavens nog steeds een poort op de wereld.

Met haar meer dan 900 historische monumenten bezit de Calvados een rijk cultureel en historisch erfgoed. De gebouwen verwijzen er naar verschillende tijdperken uit onze beschaving. Van de antieke tijd en de middeleeuwen tot de moderne tijd: bezoek de gotische kathedralen van Bayeux en Lisieux; bewonder de grandeur van de renaissance met het kasteel van Fontaine-Henry en Fontaine-Etoupefour.

Camping Calvados

Voor een culturele uitstap met ontspannende tussenstops in de natuur: laat u bekoren door de charme van Deauville, Trouville, Honfleur en vele andere plaatsen tijdens uw verblijf op een camping in de Calvados.

2 campings gevonden

Om te ontdekken
×