Camping Bayeux

Bayeux, de Normandische stad die u met haar historisch en cultureel erfgoed terugvoert in de tijd.

Wandelend langsheen de oevers van de Aure over een prachtig pad dat volledig aangelegd is (bekroond stedenbouwkundig project uit 2008) ontdekt u historische plaatsen die u echt gezien moet hebben. Bayeux is namelijk één van die zeldzame Normandische steden waarvan het historische centrum intact gebleven is. Zo is er bijvoorbeeld de kathedraal van Bayeux, een parel van middeleeuwse gotische architectuur. Een must!

Vakantie op een camping Bayeux

Uw vakantie in Bayeux is ook een uitstekende gelegenheid om opnieuw de beroemde slag te beleven die de geallieerden er op 6 juni 1944 uitvochten. De ontscheping op de stranden van Normandië was bepalend voor de loop van de geschiedenis. Het museum dat aan de strijders van toen opgedragen is, vertelt het hele verhaal. Neem ook een keer deel aan de geleide bezoeken aan de plaatsen en de gebouwen die een prominente rol speelden in de slag om Normandië.

Normandië is een kunstzinnige streek en Bayeux vormt daarop geen uitzondering. U merkt meteen dat het een stad met een rijk artistiek en cultureel erfgoed is:
- Het Kunst- en Geschiedkundig Museum Baron Gérard is aan verscheidene disciplines gewijd: schilderkunst, archeologie, fotografie, …
- In het Wandtapijtenmuseum van Bayeux ontdekt u één van de beroemdste wandtapijten uit de Middeleeuwen. Prachtige taferelen over een lengte van 70 meter vertellen u het verhaal van de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar.

Neem tijdens uw campingvakantie in Bayeux de tijd om alle pracht te bewonderen die de stad te bieden heeft. Met haar talloze festivals, bezienswaardigheden en uitzonderlijke stranden garandeert deze stad u een verrijkende vakantie voor de hele familie. U bent er echt eens helemaal uit!

×