De tuinen van Marqueyssac

De tuinen van Marqueyssac liggen hoog boven de Dordognevallei. Deze magische en schilderachtige tuinen van Marqueyssac zijn zeker een bezoekje waard als u in de Périgord bent met een van de mooiste panorama's van de Dordogne.

 

Meer informatie over de tuinen van Marqueyssac

 

De tuinen van Marqueyssac, gelegen in de beroemde Périgord Noir, zijn een belangrijk onderdeel van het historisch erfgoed van de Dordogne. Het park dat 22 hectare beslaat ligt rond een kasteel met een leistenen dak. Met meer dan 6 km schaduwrijke paden, omgeven door 150.000 buxusplanten van honderd jaar oud en die allemaal met hand worden gesnoeid, is deze site werkelijk geweldig.

 

De tuinen van Marqueyssac zijn in de zeventiende eeuw gekocht door de familie Vernet de Marqueyssac. De tuinen zijn echter pas aan het eind van de negentiende eeuw aangelegd. U vindt hier uitzichtpunten, kleine trappen, huisjes van breuksteen of in de rots uitgehouwen bankjes ... Julien de Cerval erfde deze plek in 1861 en wijdde de laatste 30 jaar van zijn leven aan de inrichting van de tuinen ... Hij liet tienduizenden buxussen planten en ronde paden aanleggen, typisch voor de Franse tuinaanleg onder het bewind van Napoleon III.

 

Behalve cipressen en parasoldennen plantte Julien de Cerval ook Napolitaanse cyclamen om zijn bewondering voor de Italiaanse cultuur tot uitdrukking te brengen. Deze cyclamen vormen nu prachtige kleurrijke tapijten. Hij verfraaide het park met vele elementen die de schilderachtige schoonheid van het terrein accentueerden, geïnspireerd door romantische tuinen.

 

Na een periode van verwaarlozing kwam Kléber Rossillon in 1996 op het landgoed wonen. Hij was verantwoordelijk voor het herstel van de tuinen. Het werk van Julien de Cerval werd op een moderne manier voltooid met de aanleg van de kronkelende laan van santolina en rozemarijn en een waterval die vanaf de belvedère naar beneden klettert.

 

Het domein van Marqueyssac opende zijn deuren voor het publiek in maart 1997. De tuinen zijn nu de meest bezochte tuinen van de Périgord. Dit majestueuze natuurlijk erfgoed hoog boven de Dordognevallei biedt een geweldig uitzicht.

 

 

 Wat te doen?

 

U kunt kiezen uit drie verschillende wandelroutes door de tuinen tot aan de belvedère van de Dordogne (uitzichtpunt). Tijdens uw bezoek kunt u van alles ontdekken over de flora en fauna van de vallei. Wandelaars zullen genieten van deze magische plek met watervallen, rotstuinen en opmerkelijke vegetatie.

 

Voor wie wil, is het mogelijk om naast een wandeling op eigen gelegenheid deel te nemen aan een rondleiding. De gratis rondleiding wordt aangeboden in het Frans en Engels. En vindt plaats van april tot oktober. Ook slechtzienden kunnen de tuinen bezoeken met behulp van een gids in braille die verkrijgbaar is bij de receptie van de tuinen.

 

De tuinen van Marqueyssac en de omgeving van het kasteel zijn toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Er is ook parkeergelegenheid vlak bij de ingang van het terrein. U kunt ook in de elektrische shuttlebus stappen die u naar het uitkijkpunt brengt. De bus rijdt van april tot eind september.

 

Een kleine pauze? Naast de bankjes langs de paden zijn er verschillende speeltuinen voor kinderen. U kunt ook de volière bezoeken of zich vermaken in het doolhof van perfect gesnoeide buxusplanten.

 

Sluit uw bezoek af met een kijkje in de boekwinkel of een kopje thee in de theesalon. U kunt natuurlijk ook een hapje gaan eten in het restaurant van het kasteel van Castelnaud met een prachtig uitzicht vanaf het panoramische terras.

In juli en augustus kunt u elke donderdagavond van 19.00 tot middernacht genieten van een romantische en muzikale sfeer tijdens de avonden bij kaarslicht. Meer dan 2000 kaarsen verlichten dan de tuinen van Marqueyssac.

 

Een prachtige herinnering aan de Dordogne!

 

2 campings gevonden

campings Dordogne

×