Camping Grand Est

Zet voor een vakantie vol natuur midden in een unieke cultuur- en historierijke omgeving koers naar de Franse regio Grand Est! De gastronomie, natuur en cultuur zullen u hier beslist bekoren.

 

Al gehoord van de regio Grand Est? 

De Grand Est, een regio in het hart van Europa met rijke tradities, een gereputeerde keuken en vermaarde ambachtslui, ontstond na de samenvoeging van de regio’s Champagne-Ardenne, Elzas en Lotharingen. Het gebied, dat haast een kwart van Frankrijk beslaat, ademt authenticiteit en geschiedenis. Met zijn vele troeven en bezienswaardigheden is het een sublieme bestemming voor uw campingvakantie.

Ontdek op uw beurt de schitterende natuur en cultuur waarmee de Grand Est naam en faam verwierf!

 

Wat mag u verwachten in de Grand Est?

Bent u een fijnproever? Dan is de regio Grand Est voor u de hemel op aarde! Verken de wijngaarden van de Elzaswijnen of de champagne en breng een bezoek aan de prestigieuze champagnekelders van Epernay, Reims en Châlons-en-Champagne. Ook de culinaire specialiteiten zijn het ontdekken waard: zuurkool, flammekueche (soort pizza), baeckeoffe (ovenschotel met aardappelen), mirabellen … Uw smaakpapillen worden verwend!

Hebt u een zwak voor kunst en geschiedenis? In de steden met hun verborgen schatten en de typische dorpen met vakwerkhuizen zijn architecturale en historische pareltjes te vinden. De regio is bezaaid met interessante steden zoals Colmar met zijn wijk ‘Klein Venetië’, Straatsburg met zijn magnifieke gotische kathedraal of Metz met zijn vele parken en het museum ‘La Cour d’Or’. Ook de herdenkingssites in de omgeving van Verdun die aan de Eerste Wereldoorlog herinneren zijn de moeite waard, net als Troyes, de stad met de tien beschermde kerken, of Nancy dat verrast met zijn erfgoed uit de middeleeuwen, de renaissance en de art-nouveautijd. En dan vergeten we nog de immense kasteelburcht van Sedan, de Mont Sainte-Odile en de vestingstad Riquewihr.

Toe aan een vleugje cultuur? Neem dan een kijkje in de talloze gereputeerde musea zoals die van Mulhouse en maak kennis met de gerenommeerde kunstambachten uit de regio tijdens een bezoek aan de lokale glasblazerijen en aardewerkfabrieken.

 

Wat valt er te beleven tijdens uw campingvakantie in de Grand Est?  

De regio Grand Est is helemaal op het buitenleven gericht en kan prat gaan op een buitengewoon natuurkader. Verwoede wandelaars voelen zich de koning te rijk in de regionale parken van de Ardennen en de Montagne de Reims. Bent u toe aan verkoeling? Maak een ommetje langs de meren uit de regio zoals dat van Madine en de vier meren in het Pays de Langres die zich uitstekend lenen tot diverse watersportactiviteiten of … dolce far niente! De regio telt 8 kuuroorden, zodat liefhebbers van wellness hier een vakantie beleven die helemaal in het teken van relaxatie staat. Zoekt u een originele familieactiviteit, dan kunnen we u een bezoek aan de zoo van Amnéville aanbevelen of – voor het geval u een ‘totaalervaring’ verkiest – aan ‘La montagne des singes’: een 24 ha groot bos waarin meer dan 200 berberapen vrij leven. Een sensationele ervaring voor klein en groot!

 

U verblijft in de departementen Vosges en Haute-Marne?  

Viert u vakantie op een van de twee Yelloh! Village-campings in de Grand Est, maak dan kennis met het departement Vosges, een paradijs voor liefhebbers van weidse landschappen, bossen en verbluffende natuur. Brengt u uw vakantie door in het departement Haute-Marne? Geniet dan met volle teugen van het buitenleven en kom helemaal op adem in de ongerepte natuur.

 

Klaar voor uw campingvakantie in de Grand Est?

1 camping gevonden

campings Haute-Marne

×