Camping Mont Ventoux

Al van ver ziet u zijn silhouet opdoemen: de Mont Ventoux, letterlijk het hoogtepunt van de Provence, is een reus die een omweg meer dan waard is!

Campingvakantie Mont Ventoux

Sportfanaten en wandelaars, liefhebbers van een goed glas wijn en bewonderaars van prachtige landschappen: allemaal hebben ze redenen te over om de Mont Ventoux te ontdekken.
De vaak besneeuwde 1912 meter hoge top kijkt uit over de hele Provence en steekt met zijn imposante en geruststellende aanwezigheid hoog boven de regio uit.
Er zijn diverse mogelijkheden om deze legendarische berg te beklimmen. Misschien behoort u tot de dapperen die voor de fiets kiezen? Of bent u veeleer een bezadigde wandelaar? Het maakt niet uit: zelfs met de auto wacht u een adembenemend uitzicht op de top. U overschouwt er een ongelooflijk panorama, van het Lubéron-massief tot het Sainte Victoire-gebergte en soms zelfs tot de Middellandse Zee!
De landschappen van de Mont Ventoux zijn buitengewoon, van de voet tot de top. De grote contrasten tussen de typisch mediterrane vegetatie en de rotsachtige maanlandschappen zijn het ontdekken meer dan waard!

 

Camping Mont Ventoux

De Mont Ventoux is naast een emblematische Provençaalse bergtop ook een paradijs voor liefhebbers van lekkere wijn. Aan de voet van deze berg liggen uitstekende wijnen te rijpen. Hou even halt om een glaasje te degusteren, tussen de wijngaarden en de lavendelvelden, dicht bij de Dentelles de Montmirail. Deze indrukwekkende kalkrotsen aan de voet van de Mont Ventoux zijn erg bekend bij klimmers en trekkers, en bieden een onvergetelijk panorama.
Voor wielerliefhebbers is de Mont Ventoux een mythische berg die regelmatig wordt beklommen in de Tour de France, maar voor uw hele familie biedt deze berg uitgebreide ontspanningsmogelijkheden met wandelpaden, pony’s voor de allerkleinsten, karts, een downhill-parcours voor mountainbikers en grasskipistes voor de echte waaghalzen. Er is echt voor elk wat wils!

 

Station du Mont Serein
84340 Beaumont du Ventoux

www.stationdumontserein.com

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×