Camping Vulkanen van de Auvergne

Kom en ontdek de vulkanen van de Auvergne! Dit Franse regionale natuurpark strekt zich uit over 120 km en vormt daarmee het grootste natuurpark van Frankrijk.

Midden in het Centraal Massief strekken zich de diverse vulkanen van de Auvergne uit, van de vulkaanketen la Chaîne des Puys in het noorden tot het plateau van de Aubrac in het zuiden. Ontdek deze vulkanen van verschillende oorsprong en leeftijd:

  • de Artense, een granietplateau
  • het Massief van de Cézallier, een vulkaanplateau waarvan de top op 1.551 meter ligt
  • de Monts Dore, ontstaan door een van de grootste uitbarstingen van de Auvergne
  • het Massief van de Cantal, de grootste stratovulkaan van Europa
  • de Puy de Sancy met de top op 1.886 meter die met een kabelbaan bereikbaar is
  • … en nog vele andere bergen en massieven!

Het vulkaanpark van de Auvergne herbergt een grote diversiteit aan natuurlijke habitats. Bewonder een van de vele gletsjermeren zoals het Lac-d’en-Bas, of vulkanische meren als het Lac Pavin of het Lac Chambon. Tijdens een wandeling met de familie ziet u misschien wel een gems, een slechtvalk of zelfs een otter!

 

Camping Vulkanen van de Auvergne
Om alles te weten te komen over de vulkanen van de Auvergne is een bezoek aan Vulcania onontbeerlijk! Dit midden tussen de vulkanen van de Auvergne gelegen en in vulkanisch gesteente uitgehouwen attractiepark onthult u alle geheimen van de vulkanen. Dankzij de bijzondere 3D-films, IMAX-schermen, bewegende platforms en speciale effecten zullen jong en oud volop genieten van dit ludieke en culturele uitstapje.

1 camping gevonden

campings Puy de Dôme

×