De Bretonse Rivièra in het zuiden van de Finistère

Al gehoord van de Bretonse Rivièra? Achter deze naam gaan de parels van de Finistère schuil.

Focus op de Bretonse Rivièra

 

De Bretonse Rivièra. De naam doet meteen denken aan de Franse zuidoostkust maar verwijst hier naar verscheidene gemeenten en badplaatsen in het zuiden van de Finistère, namelijk:

 

  • Bénodet
  • La Forêt-Fouesnant-Port-la-Forêt
  • Fouesnant-Les Glénan
  • Clohars-Fouesnant
  • Gouesnac’h
  • Saint-Évarzec

 

Dat deze kuststreek als ‘Rivièra’ bekendstaat, heeft alles te maken met het azuurblauwe water en de typische dorpen in dit deel van Bretagne. Met zijn warme fijnzandstranden, turkooisblauwe oceaan, weergaloze Glénan-archipel, prachtige wandelroutes en afwisselende landschappen is deze regio een droombestemming voor de vele toeristen die er op campingvakantie komen.

Het landschap heeft veel weg van een ansicht en leent zich als geen ander tot ontspannen en loslaten. Wandel door de kleine jachthavens, dwaal door de steegjes van steden en dorpen, en verwen uzelf en uw gezelschap tot besluit met een heerlijk gerecht uit de Bretonse keuken.

Dit is ook een perfecte bestemming voor families. Fietstochten en diverse watersportactiviteiten die jong en oud kunnen bekoren, zorgen ervoor dat de hele familie in de wolken is. Als u uw vakantie in Bretagne bovendien doorbrengt op een camping van Yelloh! Village met comfortabele huuraccommodaties en een origineel animatieaanbod wordt het sowieso een onvergetelijke ervaring. Na afloop vertrekt u met een koffer vol mooie vakantieherinneringen!

De Bretonse Rivièra hoeft helemaal niet onder te doen voor de Atlantische kust in het zuiden van Frankrijk of voor de Middellandse Zeekust. Aan adembenemende landschappen is hier geen gebrek en aan activiteiten al evenmin. De Bretonse cultuur mist bovendien nooit zijn effect! De zomerfestivals en verschillende hotspots vertellen u de rijke geschiedenis van Bretagne.

 

Op het programma

Wat valt er te beleven aan de Bretonse Rivièra? Een goede vraag die echter op heel wat manieren beantwoord kan worden. Uiteraard is de kust de belangrijkste aantrekkingspool op deze bestemming.

De oude havens van Bénodet en La Forêt-Fouesnant, de houten wandelpromenade in Bénodet, maar ook de kreken en baaien waarmee de hele kustlijn bezaaid is … Op het strand of gewoon ‘in the middle of nowhere’ zijn tal van plekjes te vinden met een heerlijk uitzicht over de zee.

Wilt u echter nog meer zien, blijf dan niet hangen op de kust maar kies het ruime sop! 10 mijl buiten de kust in de Golf van Biskaje wacht de Glénan-archipel, een paradijs waar u zich aan de andere kant van de wereld waant. Het kristalheldere water nodigt uit tot een zwempartij en tal van watersportactiviteiten.

Eenmaal terug op het vasteland is ook een bezoek aan de steden en dorpen van de Bretonse Rivièra de moeite waard. Flaneer door de geplaveide straatjes, wandel tussen de traditionele gebouwen en ontdek de talloze kerken en kapellen, zoals de sublieme romaanse Saint Pierre-kerk in Fouesnant. Neem tot slot ook een kijkje in de talloze boetieks van ambachtslui die al hun passie en kennis in hun unieke creaties leggen. Ideaal voor wie nog een souvenir zoekt!

Houdt u van bewegen? Trekt u er graag op uit? Dankzij de bewegwijzerde routes ontdekt u hier zowel te voet als op de fiets ongelooflijke natuurgebieden. De moeraslanden van Mousterlin, Beg-Meil, Anse Saint-Laurent, Cap-Coz, het bos van Penfoulic ... U staat ongetwijfeld versteld! En dat allemaal op slechts enkele kilometers van onze campings in de Finistère …

Eén ding staat vast: de Bretonse Rivièra is een omweg waard. Met zijn cultuur, natuur en Bretonse karakter weet het zuiden van de Finistère zijn bezoekers steevast te verrassen. De streek mag zich dan ook met recht en reden een ‘rivièra’ noemen!

https://www.rivierabretonne.com/

3 campings gevonden

campings Finistère

×