Camping menhirrijen Carnac

Laissez-vous envoûter par les alignements de CarnacLaat u tijdens uw campingvakantie betoveren door de menhirrijen in Carnac. Dit 7000 jaar oude ongelofelijke megalietenveld zal bij jong en oud veel indruk maken.

Campingvakantie menhirrijen Carnac
Als er tijdens uw campingvakantie in de buurt van de stad Carnac één plek is die u absoluut niet mag missen, is het de concentratie menhirrijen in Carnac, een ongelofelijk megalietenveld dat uniek is in de wereld.
Kom met de hele familie naar deze wereldberoemde locatie in Bretagne waar in de Morbihan bijna 3000 menhirs verspreid staan over een lengte van meer dan 4 kilometer. Het is met name het ongelofelijke lijnenspel van de menhirs dat de locatie zo bijzonder maakt. Naast het feit dat ze in keurig rechte lijnen staan, zijn de menhirs ook nog eens nauwkeurig in afnemende volgorde van grootte geplaatst.
De menhirrijen in Carnac roepen vele vragen op: waarom zijn deze stenen zo netjes op een rij gezet, wat hebben ze te betekenen? In verschillende legendes wordt getracht dit mysterie uit te leggen.
De beroemdste legende is die van Saint Cornély, paus in Rome van 251 tot 253, die met een simpel kruisteken Romeinse soldaten veranderd zou hebben in menhirs om zo aan hen te ontsnappen. De menhirs hebben inderdaad iets weg van in rijen opgestelde soldaten die klaar zijn voor de strijd. Soldaten voor de een, plaats van verering voor de ander of gebruikt bij de positieberekening van sterren… ook vandaag de dag is het mysterie nog steeds niet opgelost!

 

Camping Carnac
De site van de menhirrijen in Carnac is onder te verdelen in verschillende velden. Van het westen naar het oosten vindt u achtereenvolgens de menhirrij van Ménec met 1050 stenen verdeeld over 11 rijen, de menhirrij van Kermario met 1029 menhirs verdeeld over 10 rijen, waaronder de qua hoogte meest indrukwekkende stenen, en de menhirrij van Kerlescan met 555 stenen verveeld over 13 rijen.
Hoewel de locatie in de winter vrij toegankelijk is, is dit in de zomer vanwege de bescherming van de stenen en de grote bezoekersaantallen niet het geval. U kunt de menhirrijen in Carnac dan alleen met een gids bezoeken.
Diegenen die meer willen weten over deze ongelofelijke menhirs kunnen een bezoek brengen aan het prehistorisch museum in Carnac waar tijdens opgravingen gevonden voorwerpen worden tentoongesteld.

 

Maison des Mégalithes
Route des Alignements
Lieu-dit Le Ménec

www.menhirs-carnac.fr/en

1 camping gevonden

campings Morbihan

×