Camping Périgord

Ontdek tijdens uw campingvakantie in de Périgord in de Dordogne de schitterende landschappen en het unieke culturele en culinaire erfgoed.

Campingvakantie Périgord
Een campingvakantie in de Périgord betekent een bezoek aan een Franse streek die gekenmerkt wordt door een sprookjesachtig kleurenpalet:
De Périgord Noir (zwart) rond Sarlat voert u naar de prachtige eikenbossen waar de zo gerenommeerde zwam, de truffel, gevonden wordt. De Périgord Pourpre (purper) in de regio rond Bergerac kent enorm veel bijzondere rijkdommen. In vroeger tijden was Bergerac de stad waar het Franse muntgeld werd geslagen. U kunt hier ook een rijk architecturaal erfgoed bewonderen met prachtige middeleeuwse woonhuizen en sfeervolle geplaveide straatjes. De stad leent zich perfect voor een aangename wandeling met de familie. De Périgord Blanc (wit) ontleent zijn naam aan de kalkstenen grondlagen en de uitgestrekte graanvelden. De Périgord Vert (groen), tot slot, strekt zich uit rondom de stad Nontron, en dankt zijn naam aan de weelderige bossen met groene steeneiken…

 

Camping Périgord
Wat is er tijdens de campingvakantie in de Périgord allemaal te doen?
Er is keus uit talrijke activiteiten! Eén van de populairste is een kanotocht op de rivier de Dordogne waarbij u de kastelen van de vallei kunt bewonderen, zoals die van Beynac, Montfort, Castelnaud, Fayrac, Milandes… U vindt hier ook de mooiste dorpen van Frankrijk, bijvoorbeeld La Roque-Gageac, Domme, Belvès en Beynac-et-Cazenac, net als schitterende natuurlandschappen en eeuwenoude grotten.
Ook een bezoek aan een truffelveld mag niet ontbreken en het proeven van de diverse typische streekgerechten zoals de aardappelen ‘à la Sarladaise’, de wijn uit Domme of de beroemde ganzenlever zal uw smaakpapillen zeker aan het werk zetten. Sportievelingen kunnen zich volop uitleven op de vele wandelroutes die de streek rijk is. Ook lopen er verschillende fietspaden door de bossen en is er zelfs een avontuurlijke fietstrein, de Vélorail!

3 campings gevonden

campings Dordogne

×