Camping Faro

Het Portugese district Faro is de hoofdstad van de Algarve. Zon, hitte, strand, zee: alle ingrediënten zijn aanwezig voor momenten van zalig nietsdoen, verfrissende zwempartijen en luilekker zonnebaden.

Vakantie op een camping Faro 

Faro is ook een plaats voor natuurlijke en historische bezoeken. Het is een streek waar de sporen van de grote ontdekkingsreizigers nog steeds aanwezig zijn. Uw verblijf op een camping in Faro wordt onvergetelijk.

Dankzij zijn mediterrane klimaat beschikt Faro over een merkwaardige flora en fauna: van de lagune van Ria Formosa met zijn beschermde plant- en diersoorten tot de talrijke grotten en ravijnen. Tijdens uw uitstapjes kunt u lange wandelingen vol verrassende ontdekkingen maken of in de zon gaan liggen op het strand. Voor een authentiek namiddagje nietsdoen kiest u het best voor de Praia de Marinha. Dit is één van de honderd mooiste stranden ter wereld!

Ook Albufeira, Lagos, Salema en Tavira trekken talrijke toeristen aan die op zoek zijn naar culturele avonturen. De Romeinse ruïnes uit de dertiende eeuw dompelen u onder in het hartje van de geschiedenis. Omdat de stad in 1755 door een aardbeving zwaar beschadigd raakte, dateren de mooiste gebouwen uit het einde van de achttiende eeuw. Faro beschikt met zijn kathedraal, bisschoppelijk paleis en grote vestingmuren die een deel van de stad omgorden, over een belangrijk cultureel, historisch en religieus erfgoed.

Laat u verleiden door de streekproducten van de Algarve tijdens uw verblijf op een camping in Faro. De oorsprong van de gastronomische tradities van Faro ligt in de ontdekkingsreizen uit het verleden. Vis- en zeevruchten, specerijen, krachtige aroma's en streekproducten zijn de ingrediënten van de typische plaatselijke gerechten. Probeer een smakelijk bord cataplana (zeevruchten en groenten, gekookt in een speciale pan, typisch van de Algarve) of carne de porco com ameijoas (varkensvlees met kokkels).

Camping Faro

Vakanties in Faro, met het gezin of onder vrienden, staan in het teken van plezier, ontdekking en ontspanning.

1 camping gevonden

Om te ontdekken
×